Valeriu Zgonea: Restauratia, cea mai mare preocupare actuala a Parlamentului

Vlad Toma | 10.05.2016

Valeriu Zgonea, exclus recent din PSD, critica activitatea actualului Parlament, considerand ca singura preocupare importanta a actualilor parlamentari e o restauratie, care ar avea in centrul sau modificarea legilor vizand codul Penal, modificarea statutului deputatilor si senatorilor pentru dezincriminarea conflictului de interese si mergand pana la propunerea de "renastere a unor structuri apuse."

Pe aceeași temă

 

Zgonea le cere parlamentarilor sa incerce sa recredibilizeze institutia pe care o reprezinta, pentru a evita astfel posibilitatea ca Romania sa cada prada populismului politic.

 

"... e incredibil cat de departe sunt capabili unii sa mearga de dragul restauratiei... incepe sa se vada disperarea!

 

... Ma uit stupefiat cum in timp ce oameni mor in bratele sistemului de sanatate, in timp ce guvernul trebuie sa faca investitii, in Parlament lipseste o majoritate pentru legi importante: pachetul de legi pentru achizitii publice, legea vizand retrocedarile si altele.

 

Preocuparea cea mai mare acum in Parlament e pentru o restauratie, pornind de la legile vizand codul Penal , modificarea statutului deputatilor si senatorilor pentru dezincriminarea conflictului de interese si mergand pana la propunerea de renastere a unor structuri apuse. Romanii merita idei noi, solutii noi, actiune, nu lamentari. USL a fost o solutie buna in 2012, dar tara merita ceva nou, adaptat timpului, in 2016.

 

Amintesc ca atunci cand am votat acest guvern ne-am asumat 2 lucruri :

 

1. O perioada de "reflectie interna" a partidelor - adica, in cazul PSD, de modernizare bazata pe 3 principii - decenta, integritate, responsabilitate si
 

2. Sprijin politic profesionist catre acest guvern de tranzitie astfel incat - neimplicat in lupta politica- sa duca mai departe un proiect de modernizare a tarii, un proiect de bunastare pentru populatie!

 

Nu se vad nici 1 nici 2 si e pacat. Resursele de speranta si de rabdare ale oamenilor sunt limitate.

 

... Invit toti colegii din Parlament sa facem ce e corect pentru tara, dincolo de perioada electorala: sa trecem legile necesare pentru progresul general (nu cele pentru satisfactia individuala), sa respingem modificarea unor legi care ar insemna un regres, si sa recredibilizam astfel institutia parlamentara. Romania are nevoie mai mult ca oricand de responsabilitate si echitate: romanii vor progres, evolutie spre un viitor mai bun, nu restauratie, adica o complacere in retetele gresite ale trecutului!

 

Colegilor mei le reinnoiesc apelul: putem sa indreptam impreuna coloana vertebrala parlamentara si sa recredibilizam institutia Parlamentului, inainte sa nu fie prea tarziu si Romania sa pice, in anii urmatori, cu efecte in 2019/2020, in plasa populismului politic de pe urma falimentului politicii clasice !"

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22