Varianta Oprescu în privinţa Arenei Nationale: Acoperisul este conform cu normele europene

Vlad Toma | 01.02.2016

Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalei, a declarat că acoperisul Arenei Nationale respecta toate normele europene si are toate aprobarile necesare. Stadionul a fost inchis in urma incendiului din Colectiv, după ce s-a descoperit că acoperisul nu are avizul ISU.

Pe aceeași temă

 

"E o poveste chestia cu acoperisul. Este facut dupa normele europene. Firma pe care am gasit-o acolo a lucrat foarte bine, nu au existat niciun fel de discutii, toate aprobarile au fost luate din timp", a spus primarul suspendat al Capitalei, citat de Hotnews.


"Toate prerogativele au fost puse in functiune cand UEFA a venit si a cercetat loc de loc. Scarile, am facut exercitii de evaluacuare (...). Are aprobari de la centrul de meteorologie de la Munchen. Dar, ca de obicei, in urma nenorocirii de la Colectiv, noi suflam si in iaurt", le-a mai spus Sorin Oprescu jurnalistilor care il asteptau la spital. 
 

Razvan Sava, primarul general interimar al Bucurestiului, a declarat acum câteva săptămâni ca Arena Nationala nu poate primi avizul ISU pentru ca acoperisul retractabil nu poate fi omologat in Romania. El a explicat ca, in momentul in care s-a facut proiectul Arenei Nationale, acoperisul ar fi trebuit sa fie fix, din tabla insa proiectul a fost schimbat si s-a decis ca acoperisul sa fie mobil, asa ca ar fi trebuit schimbat si proiectul, care ar avea nevoie de avizul ISU.

 

Arena Nationala a costat 234 de milioane de euro si a fost inaugurata in 2011.

 

Conform sursei citate, Oprescu si-a reluat activitatea de medic chirurg la spitalul Universitar dupa ce magistratii i-au inlocuit masura arestului la domiciliu cu controlul judiciar in dosarul in care este acuzat de luare de mita, abuz in serviciu si constituire a unui grup infractional organizat. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22