Variantele pentru numirea noului ministru al Educației, după demisia lui Sorin Cîmpeanu - Surse

L. G. | 30.09.2022

Numele cele mai vehiculate pentru a prelua conducerea Ministerului Educației sunt consilierul prezidențial Ligia Deca și Sorin Costreie, consilier al premierului Ciucă.

Pe aceeași temă

Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că favorită pentru Ministerul Educației ar fi Ligia Deca- consilierul prezidențial la Departamentul Educație și Cercetare și autoarea proiectului România Educată. Alte nume apărute pe surse sunt cel al lui Sorin Costreie, consilier al premierului Ciucă. „La partid nu s-a discutat nimic, nu s-a vehiculat niciun nume” , au explicat sursele citate.

„Ligia Deca are toate șansele să fie nominalizată. A participat la proiectul prezidențial si la elaborarea legilor educației. Este omul de încredere al președintelui. De la Cotroceni s-au dat variantele. La partid nu s-a discutat nimic, ședințe nu se mai țin de un an”, au explicat sursele HotNews.ro.

Ligia Deca este consilier prezidențial la Departamentul Educație și Cercetare și cea care a lucrat la proiectul România Educată.

Un alt nume vehiculat public este cel al Sorin Costreie, consilier de stat în Guvern fost prorector al Universității București. Numele lui Costreie a mai fost vehiculat pentru portofoliul de la Educație pe vreme când PNL era condus de Ludovic Orban.

Și PSD a avansat o propunere către premierul Ciucă, în persoana lui Gigel Paraschiv, un apropiat al lui Cîmpeanu și al fostului ministru PSD al Educației, Mihnea Costoiu.

Secretar de stat responsabil cu învățământul superior din 2012 și până în prezent, Gigel Paraschiv este cunoscut ca apropiat al lui Sorin Cîmpeanu și al lui Mihnea Costoiu. Paraschiv a fost impus de Sorin Cîmpeanu anul trecut în Guvernul Orban. Potrivit surselor Edupedu.ro, una dintre condițiile impuse de Cîmpeanu lui Ludovic Orban, pentru a-i vota guvernul în Parlament, a fost chiar menținerea lui Paraschiv în funcția de secretar de stat.

Gigel Paraschiv, protejatul lui Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educației, a fost propus de liderul PSD Marcel Ciolacu să preia funcția de ministru al Educației, poziție vacantată prin demisie de Sorin Cîmpeanu, au declarat pentru Edupedu.ro surse politice. Potrivit surselor Edupedu.ro, Gigel Paraschiv, secretar de stat responsabil cu învățământul universitar de mai bine de 10 ani, și Ioana Lazăr, secretarul general al Ministerului Educației, au fost chemați la discuții la Guvern în această dimineață de premierul Nicolae Ciucă.

Discuțiile cu Nicolae Ciucă vin după ce premierul a anunțat aseară că a acceptat demisia lui Sorin Câmpeanu din funcția de ministru al educației și că “urmează să ne consultăm în Partidul Național Liberal și în cadrul coaliției de guvernare și să validăm, cu celeritate, propunerea pe care o voi înainta domnului președinte al României, Klaus Iohannis, pentru funcția de ministru”.

Amintim că Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia joi seară din funcția de ministru al Educației, în plin scandal de plagiat. Demisia lui Cîmpeanu vine la 4 zile de la ancheta publicată în pressone.ro de Emilia Șercan, care a arătat că Sorin Cîmpeanu a plagiat într-un curs universitar.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22