Varoufakis, ministrul grec de Finante: UE se va prabusi daca Grecia iese din zona euro

P.c. | 09.02.2015

Pe aceeași temă

Yanis Varoufakis, ministrul grec al Finantelor, a declarat ca UE este o constructie extrem de fragila fiind in pericol de a se prabusi daca Grecia va iesi din zona euro. Ministrul a comparat UE cu URSS, spunand ca mai multe state au aceleasi opinii ca si Grecia in privinta datoriilor si a austeritatii, doar ca nu le spun public, de frica Germaniei, relateaza Hotnews.


"Iesirea Greciei din zona euro nu este o perspectiva care sa faca parte din planurile noastre, deoarece noi credem ca Europa este fragila. Este ca si cum ai construi in castel din carti de joc. Daca scoatem cartea Grecia, toate celelalte se prabusesc", a afirmat ministrul grec.

Acesta a comparat situatia datoriei Greciei cu cea a Italiei, provocand imediat reactia omologului sau italian Pier Carlo Padoan.

 

CITITI SI: Guvernul grec nu vrea continua programului de asistenţă financiară acordat de UE

 

"Functionari italieni, nu spun din care mare institutie, m-au abordat pentru a-mi spune ca sunt solidari cu noi, dar ca nu pot spune adevarul, deoarece si Italia risca incetarea de plati si se tem de consecinte din partea Germaniei", a declarat Varoufakis, in interviul acordat duminica RAI. "Un nor de frica s-a dezvoltat in ultimii ani in toata Europa. In total, ajungem mai rau decat fosta Uniune Sovietica", a adaugat el.
 

"Datoria italiana este solida si sustenabila. Afirmatiile lui Varoufakis nu-si au rostul", a replicat ministrul italian, pe contul sau de Twitter.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22