Vasile Dîncu (PSD): Candidatura ca premier a lui Florin Cîțu nu este o propunere serioasă a PNL

Laurentiu Gheorghe | 09.12.2020

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, a declarat că propunerea lui Florin Cîțu „este o mișcare de acoperire a adevăratei propuneri. Nu va ajunge la votul din Parlament”.

Pe aceeași temă

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, este de părere că Florin Cîţu nu este propunerea reală de premier a liberalilor, ci aceştia încearcă să mute atenţie pentru a pregăti adevărata propunere care va fi făcută în ultimul moment.

„Eu nu cred ca este o propunere serioasa. Ne aducem aminte ca a mai fost propus la un moment dat si a fugit cu mandatul. Eu nu cred. Am auzit liderii PNL la televiziune spunand urmatorul lucru,: noi nu vom propune candidat, asteptam sa ne spuna presedintele Romaniei, care e singurul care are legitimitate. M-a socat aceasta afirmatie, pentru ca am inteles ca partidul nu are o solutie.

Cred ca este o propunere de etapa, care vrea sa arate ca si PNL are o optiune, dupa ce presedintele il propusese pe domnul general Ciuca interimar. Probabil se simuleaza diversitatea. In primul rand, domnul Citu a fost in postura de ministru de Finante si a ramans la calitatea de analist, nu a vrut sa mearga in parlament, a intrat in polemici. S-a ocupat mai degraba comunicational. Rezultatele financiare sunt foarte proaste. Sa nu uitam ca are un atac speculativ la adresa leului si nu stiu daca nu va cantari de asemenea in imaginea publica a unuia care vrea sa fie premier.

Premierul trebuie sa fie o personalitate integrala si ar fi bine mai ales in aceasta perioada sa fie cineva care nu a pierdut atata incredere prin aceasta guvernare. E o miscare de acoperire a adevaratei propuneri. Nu cred ca va ajunge la votul din parlament. Cred ca mai este mult pana atunci. Cred ca cei din PNL s-au gandit ca este nevoie de o uzura. Daca il pui pe adevaratul candidat ar fi o uzura pana la vot. Cred ca vor veni cu adevarul candidat in ultimul moment", a declarat Dîncu la Digi 24.

Și senatorul PSD Lucian Romașcanu a declarat miercuri la Antena 3 că în opinia sa președintele Klaus Iohannis nu-l va propune premier pe Florin Cîțu, votat de liberali să fie propus premier la consultările de la Cotroceni.

„Ca sa incep cu o gluma, cum spune Divertis, sunt sidefat. Cred ca va fi candidatul 'Era sa fie premier a doua oara'. Nu are cum sa fie candidat nici intr-un film. A fost propus prima oara la misto, pentru a cadea acel guvern si a se merge la anticipate. Ne spune un lucru extrem de trist despre acest partid, dansii nu au resursa umana. Din punctul meu de vedere, cred ca aceasta este propunerea cu care PNL se duce la Cotroceni, nu si propunerea cu care se intoarce”, a declarat Lucian Romașcanu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22