Vasile Dîncu: Se poate guverna cu premier de la PSD dacă și peneliștii fac un efort

Laurentiu Gheorghe | 04.11.2021

Preşedintele Consiliului Naţional PSD, Vasile Dîncu, a declarat înainte de întâlnirea PNL-PSD, că PSD-ul trebuie să dea premierul şi că se poate guverna în această formulă, dacă „peneliştii fac un efort”.

Pe aceeași temă

Din delegaţia PSD fac parte preşedintele Marcel Ciolacu, Vasile Dîncu, Paul Stănescu, Sorin Grindeanu, Gabriela Firea.

Vasile Dîncu a precizat că la întâlnirea cu cei de la PNL se va discuta despre chestiuni de compatibilitate, generale, care ţin de programul de guvernare şi a arătat că formaţiunea trebuie să dea premierul.

Întrebat dacă PSD ar trebui să guverneze cu PNL, Dîncu a spus că, dacă vor face un efort şi peneliştii, se poate guverna”.

Acesta nu a dorit să comenteze nici varianta în care nu va fi nominalizat un premier de la PSD. ”Este e o chestiune de negociere, nu este un proiect pe care să îl faci înainte”.

Despre afirmaţiile anterioare potrivit cărora PSD nu ar trebui să vină cu o propunere de premier, Vasile Dîncu a spus că afirmaţia sa a fost făcută în condiţiile din acel moment, când era vorba de o guvernare minoritară. ”S-a schimbat de atunci situaţia, s-a schimbat aritmetica parlamentară, PNL a pierdut voturi”, a spus el.

Mai mult, acesta nu a dorit să precizeze dacă doreşte să facă parte dintr-un viitor Executiv PNL-PSD. ”Nu am vorbit despre portofolii”, a arătat el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22