V.Costache a anunțat măsuri dure după dezvăluirile privind sângele contaminat deversat la canalizare

Redactia | 29.01.2020

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat că va trimite Corpul de control al MS la Spitalul Universitar, după apariția unor imagini în care sânge contaminat se aruncă la canalizarea orașului.

Pe aceeași temă

„Imaginile sunt șocante. Mâine vom trimite Corpul de control, dar măsurile vor fi dure. Trebuie respectate procedurile. Trebuie să vedem ce s-a întîmplat la Spitalul Universitar de s-a ajuns la astfel de derapaje. Este cu atât mai șocant cu cât doamna manager este medic pe Terapie Intensivă.

Nu putem exclude și alte derapaje. Nu au voie să facă asta (să arunce sânge în chiuvete - n.red.). Trebuie să respecte procedurile și vom analiza cu severitate situația de la Spitalul Universitar”, a spus ministrul Sănătății, marți seară, la Digi24.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, autor al dezvăluirii, susţine că sângele contaminat rezultat în urma intervenţiilor chirurgicale din spitale din Bucuresti si din ţară ajunge în sistemul de canalizare, deci pericolul pentru sănătatea oamenilor e uriaş.

În sprijinul acestei afirmaţii, parlamentarul aduce fotografii despre care spune că sunt filmate la Spitalul Universitar din Capitală.

DSP a început verificări la Spitalul Universitar.

Managerul spitalului, Adriana Nica, spune că a demarat o anchetă internă pentru a se afla cine nu a respectat procedurile pentru decontaminarea sângelui.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22