Vicepremierul Costin Borc: Avem libertatea de a face ce ne dictează conștiința

Silvia Simion | 03.02.2016

Ministrul Economiei, Costin Borc, consideră că un avantaj al guvernului tehnocrat este inexistența nepotismelor în ceea ce privește numirile în funcții.

Pe aceeași temă

 

 

Invitat într-o emisiune la Realitatea TV, vicepremierul Borc a  afirmat  si că, spre deosebire de guvernele formate din membri ai partidelor politice, miniștrii tehnocrați pot lua decizii după cum le dicteaza conștiința.

 

"Acest Guvern are limitele impuse de mandatul asumat. Guvernul Cioloș și-a propus să nu înșele așteptările românilor. Guvernul trebuie să aducă România într-o stare mai bună. Este apăsător să fii membru într-un guvern, o demnitate publică nu este ceva de luat în râs. Avem libertatea de a face ce ne dictează conștiința. Faptul că nu suntem membri ai unor partide ne dă libertate să facem ce ne dictează conștiința", a spus ministrul, citat de ziare.com.

 

Borc a fost surprins când a fost sunat de Dacian Cioloș pentru a-i propune să fie ministru în noul Guvern.

 

"Eram in uzina, am primit un telefon, eram prin fabrică și m-a sunat premierul și a fost o surpriză, am crezut că este o farsă a lui Buzdugan: 'Bună ziua, domnnule Borc, sunt Dacian Cioloș, aș vrea să stăm de vorbă'. Mi-am dat seama că șansa noastră este să urmăm calea pe care o avem pentru că dacă facem ce ne dictează conștiința, sigur vom face ceva bine", a povestit vicepremierul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22