Vicepremierul sare în apărarea lui Dragnea: Trebuie pedepsit pe o perioadă determinată

E.b. | 08.01.2017

Daniel Constantin, copreşedintele ALDE, partid aliat cu PSD la guvernare, a declarat, la Digi 24, că Avocatul Poporului a atacat la CCR legea care împiedică persoane condamnate penal să fie miniştri pentru că pedepsele nu pot fi "pe viaţă".

Pe aceeași temă

 


În opinia vicepremierului Daniel Constantin, faptul că sesizarea de neconsituţionalitate a legii care îl împiedică pe Dragnea să ocupe funcţia premier vine, din partea Avocatului Poporului, la 16 ani de la intrarea legii în vigoare, poate însemna că nu a ştiut nimeni că există această prevedere.


Din cauza  prevederilor Legii 90/2001, Liviu Dragnea, liderul PSD, condamnat penal în dosarul Referendumul 2012, nu a putut ocupa fotoliul de premier, care, după cum spune chiar el, i s-ar fi cuvenit. De aceeaşi părere este şi Dniel Constantin.


"Eu, din ce am înţeles, Avocatul Poporului a spus «domnule, o pedeapsă pe care o aplică o instanţă judecătorească nu poate fi aplicată pe viaţă»", a spus Daniel Constantin la Digi 24, conform News.ro.

 

Întrebat de ce vine totuşi această sesizare după aproape 16 ani de când legea a intrat în vigoare, vicepremierul a spus că problema respectivă este "o chestiune de formă".


"Probabil nu a ştiut nimeni, că nu am avut o astfel de situaţie. Nu poţi printr-o lege să pedepseşti pe cineva care are o pedeapsă de un an, doi, trei sau cu măsuri suplimentare, să îl pedepseşti pe viaţă. Probabil că din acest punct de vedere Avocatul Poporului a spus că reglăm Constituţia sau legea respectivă, să o punem de acord cu Constituţia, să aibă această pedeapsă pe perioada exercitării pedepsei respective", a explicat Daniel Constantin.

 

El nu a vrut să comenteze dacă, în eventualitatea unei decizii de neconstituţionalitate asupra Legii 90, Liviu Dragnea va deveni premier, afirmând că şeful PSD ar fi trebuit să fie premier încă de după alegerile din 11 decembrie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22