Victor Costache: Este regretabil să încătușăm oameni bolnavi. Șeful MAI a dispus un control

Laurentiu Gheorghe | 04.03.2020

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat miercuri că persoanele bolnave precum Sorina Pintea, arestată pentru luare de mită, că nu ar trebui încătușate persoanele bolnave, care nu prezintă riscuri.

Pe aceeași temă

Victor Costache spune că nu a văzut imaginile cu Sorina Pintea, dar a aflat despre ele de la jurnaliști: „Am să discut cu ministrul de Interne. Nu putem încătușa persoane bolnave, care nu prezintă risc. Trebuie adaptate procedurile. Nu sunt un expert în domeniu.”

Victor Costache a adăugat că „știu că doamna Pintea are o afecțiune autoimună și trebuie să avem grijă cu toți pacienții din România, mai ales în acest context, când sunt fragilizați. Nu am văzut imaginile de ieri seară, dar, din spusele dumneavoastră (ale jurnaliștilor - n.r.) trebuie să fim mai atenți.”

Marcel Vela, ministrul interimar de Interne, a anunțat miercuri că a dispus un control intern în legătură cu modul în care au acționat polițiștii în timpul transferului Sorinei Pintea la spital, precum și în legătură cu eliberarea actelor medicale.

„Pentru a clarifica ceea ce s-a întâmplat aseară, am dispus șefului Poliției Române să facă o verificare pentru modul de acțiune al polițiștilor”, a anunțat Vela, întrebat ce părere are despre declarația ministrului interimar al Sănătății, Victor Costache, care a spus că este regretabil să fie încătușat un om bolnav, referindu-se la Sorina Pintea.

Ministrul de Interne a precizat că a cerut și direcției medicale să facă un control pentru responsabilii de eliberarea actelor medicale, dacă toate au fost coordonate corect și legal.

Marcele Vela a spus că, în funcție de raportul șefului poliției și direcției medicale, se vor lua măsurile necesare.

Sorina Pintea suferă, potrivit declarațiilor ei publice de dinainte de a fi arestată preventiv în urma unui flagrant de luare de mită, de dermatomiozită, o boală autoimună rară pentru care face tratament cu cortizon și imunoglobuline.

Sorina Pintea a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA vinerea trecută, în timp ce primea 120.000 de lei mită în calitate de manager al Spitalului Județean din Baia Mare, în biroul său. Pintea a fost reținută pentru 24 de ore de procurori și, ulterior, arestată preventiv pentru 30 de zile. Avocații fostului ministru al Sănătății au contestat decizia de arestare preventivă, iar contestația va fi judecată vineri de Curtea de Apel București.

Sorina Pintea a cerut de mai multe ori să stea în arest în spital, sub pază, după ce a fost arestată preventiv.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22