Victor Costache, la audierile din parlament: OUG nu privatizează sănătatea, ci o modernizează

Redactia | 19.02.2020

Ordonanța privind spitalele private nu este o privatizare a sănătății, ci o modernizare a legii sănătății în beneficiul pacienților, a declarat miercuri Victor Costache, la Parlament.

Pe aceeași temă

Victor Costache, propus pentru un nou mandat la conducerea Ministerului, este audiat miercuri la parlament.

Punerea în linie dreaptă a contractelor de finanțare pentru spitalele regionale și extinderea examenului de rezidențiat în mai multe spitale, care, potrivit ministrului, va duce la "repopularea spitalelor cu rezidenți", sunt două dintre cele mai importante măsuri din primul său mandat de ministru, de 3 luni, potrivit lui Victor Costache, transmite Hotnews.ro.

Victor Costache despre bilanțul său după 3 luni de mandat:

  • În prima parte a mandatului ne-am concentrat pe o reformă a resursei umane și am reușit o reformă reală a sistemului de rezidențiat. 44 de noi centre de rezidențiat au fost deschise și s-a permis descentralizarea rezidențiatului și repopularea spitalelor noastre județene cu medici. O parte dintre aceste spitale au primit după 12 ani din nou rezidenți. O parte dintre aceste spitale vor fi repopulate cu medici rezidenți.

  • S-au pus în linie dreaptă contractele de finanțare pentru spitalele regionale.

  • S-a agreat o nouă formulă de calcul pentru taxa clawback.

  • Ordonanța privind spitalele private nu este o privatizare a sănătății, este o modernizare a legii sănătății în beneficiul pacienților.

  • Cele 8 operații de transplant pulmonar care s-au făcut până acum în România au fost făcute de un medic din Germania, care vine special pentru asta în România. Transplantul pulmonar este cel mai complex tip de transplant. Haideți să nu ne mai îmbătăm cu apă rece (în contextul în care Victor Costache a ajuns la un acord cu Franța în baza căruia pacienții români ar putea face transplant pulmonar în această țară).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22