Victor Ponta, audiat ca martor la DNA Oradea, in dosarul lui Mircea Govor

Vlad Toma | 12.01.2016

DNA Oradea il audiaza astazi pe Victor Ponta, fostul premier al României, ca martor in dosarul lui Mircea Govor, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare, transmite Digi 24.

Pe aceeași temă

 

Numele lui Victor Ponta si cel al lui Liviu Dragnea sunt menționate în referatul prin care procurorii DNA au cerut arestarea preventivă a lui Mircea Govor, acuzat de șantaj și de folosirea influenței de către o persoană care deține o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, arata Hotnews.
 

La DNA a fost audiat şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, tot în calitate de martor.
 

Potrivit referatului prin care procurorii DNA au cerut arestarea preventivă a lui Mircea Govor, fostul președinte al PSD Satu Mare a impus, în 2014, candidatura lui Ovidiu Silaghi la un post de parlamentar pentru a îngreuna astfel urmărirea penală într-un dosar instrumentat de DNA. Potrivit documentului, Mircea Govor a impus pe listele PSD, cu ocazia desfășurării alegerilor parlamentare parțiale din perioada mai-iunie 2014 pentru Colegiul 2 Satu Mare, candidatura lui Ovidiu Silaghi (președinte al PNL Satu Mare la acea vreme), scopul urmărit de acesta fiind acela de a îngreuna urmărirea penală într-un dosar penal în care DNA solicitase ridicarea imunității parlamentare/europarlamentare a acestuia, mai scrie sursa citata de Hotnews.
 

Intr-o discuție din 19.08.2014, menționată în referatul DNA, Govor recunoaște că l-a „salvat” pe Silaghi: 


„GOVOR MIRCEA:— Ai văzut pe Ovidiu l-am salvat, l-am adus la PSD. Domn : — Da. 
GOVOR MIRCEA :— Astăzi era arestat. Domn : — Nu. 
GOVOR MIRCEA :— Nu, că nu! O avut mandat, cum adică! Domn : — Da era nicăieri, vorba aia. 
GOVOR MIRCEA :— Și i-am întins o mână mă, care o fost dușmanul meu de moarte, mă! (…), eu puteam dansa aici cum am vrut și îl puneam… să voteze invers. Domn :— Și aia se poate. Se putea, da! 
GOVOR MIRCEA :— Și puteam zice, bă ungurii îs majoritari acolo, bă asta s-o întâmplat ce să fac… nu sunt golan, mă!…l-am salvat. Și nevastă-sa o avut atâta bun simț și m-am simțit bine și o venit Ariana și mi-o mulțumit. Chiar o zis, domnule, ești corect! (…)”
 

Potrivit anchetatorilor, în perioada august-octombrie 2013, Mircea Vasile Govor, folosindu-se de influenţa şi autoritatea funcţiilor deţinute, prin intermediul lui Andrei Dolineaschi, a intervenit la persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, pentru a obţine numirea, detaşarea, împuternicirea sau menţinerea în funcţii de conducere sau de execuţie în cadrul nou înfiinţatei Administraţii Judeţene a Finanţelor Publice Satu Mare (AJFP) a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decât cele profesionale, mai arata Hotnews.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22