Victor Ponta: Guvernul va negocia cu ceilalți bugetari in privinta acordarii unor salarii mai mari: Cand putem, ne tinem de cuvant

P.c. | 19.08.2015

Pe aceeași temă

Premierul Victor Ponta a declarat, astazi, la începutul ședinței de guvern, ca nu doar medicii ci si celelalte categorii de bugetarii au dreptate atunci când solicită salarii mărite, precizand ca Guvernul va negocia cu aceștia si se va ține de cuvânt atunci când va putea.
 
 
"Fac un apel către toți ceilalți bugetari care au dreptate — și ei vor salarii mai mari și merită — să facem cum am făcut în ultimii patru ani și ne înțelegem și negociem și discutăm și când putem, ne ținem de cuvânt. Spre deosebire de alții care le-au tăiat salariile, noi de fiecare dată le-am dat. De exemplu, la educație cred că ne-am ținut de cuvânt. În martie a intrat în vigoare prima creștere, în octombrie intră a doua, personalul nedidactic. Deci, cu absolut toată lumea, când ne-am înțeles și am avut banii, ne-am ținut de cuvânt", a afirmat Ponta, conform Agerpres.
 
 
Premierul le-a transmis celorlalte categorii de bugetari că Guvernul va fi în continuare la fel de serios ca și până acum în această privință."Știm cât putem să dăm și nu ne angajăm la ce nu putem să facem", a adăugat Victor Ponta.
 
 
 
 
În ceea ce privește majorările salariale pentru medici, prim-ministrul i-a solicitat ministrului de resort, Nicolae Bănicioiu, să vină săptămâna viitoare cu ordonanța care stabilește această decizie. "Veniți săptămâna viitoare cu ordonanța pentru că ați economisit bani la Sănătate și nu aveți nevoie de alți bani anul acesta, putem să le punem în aplicare de la 1 octombrie", i-a spus Ponta lui Bănicioiu.
 
 
Premierul Victor Ponta a susținut marți seară, într-o intervenție televizată, că, deocamdată, din fondurile disponibile, pot fi mărite salariile pentru personalul din sistemul sanitar, așa cum anul trecut a fost parafată o înțelegere cu profesorii asupra titlurilor executorii și a majorării salariilor. "Atunci când a fost vorba despre titlurile executorii, despre măririle la profesori, pe care le-am adoptat deja și pe care le primesc anul acesta, medicii n-au fost contra. Deci, acum, când avem posibilitatea, prin economiile făcute în sistem, să facem o anumită strategie, cred că așa e corect. (...) Acum putem să facem lucrul acesta pentru medici", a declarat Victor Ponta la România TV.
 
 
Ministrul sănătății, Nicolae Bănicioiu, preconiza, marți, că salariile personalului din sistemul sanitar vor fi dublate până la începutul anului 2017, dacă vor fi respectate actualele negocieri, o prevedere în acest sens urmând a fi introdusă în Legea de salarizare unică, pregătită de Ministerul Muncii.
 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22