Victor Ponta, in fata unei decizii CAPITALE: premier sau presedinte PSD

T.d. | 12.12.2014

Pe aceeași temă

Victor Ponta si Liviu Dragnea s-ar afla in fata unor decizii capitale pentru viitorul lor politic. In timp ce premierul ar fi fost fortat de colegii din partid sa aleaga intre functia de sef al Guvernului si cea de presedinte al partidului, Dragnea s-ar afla in fata unei decizii asemanatoare: presedinte executiv al PSD sau vicepremier in guvern, potrivit unor surse citate de Ziare.com.

De altfel, purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, a transmis ca sustine ideea separarii functiilor administrative de cele politice.

"Toti parlamentarii PSD sunt alaturi de conducerea partidului, alaturi de Victor Ponta si Liviu Dragnea, in aplicarea proiectului de modernizare a PSD. Ideea de a separa functiile administrative de cele de partid este una buna, care va contribui la eliminarea din imaginarul public a perceptiei de baron. Nu discutam despre ce este corect in aceasta perceptie, ci despre modul in care ea influenteaza relatia cu alegatorii. Sustinem ducerea pana la capat a acestui proiect de modernizare", se arata intr-un comunicat remis presei.

Firea sustine ca asteapta si din partea noului PNL sa aiba o atitudine similara, "sa vina cu un proiect de modernizare, care sa contribuie la imbunatatirea imaginii clasei politice".

"Daca oamenii precum Blaga, Flutur, Petrache si altii nu fac un pas in spate, liberalii si democrat-liberalii au legitimitate zero sa vorbeasca despre reforma sau despre sensul votului oamenilor", sustine Firea.
 

PSD, lovit de modernizare

Esecul de la alegerile prezidentiale pare sa cauzeze modificari de atitudine in principalul partid de guvernamant. Cel putin la nivel declarativ, PSD se concentreaza pe “modernizarea” structurilor si pe imbunatatirea imaginii publice a social-democratilor.

Si Claudiu Manda, presedinte PSD Dolj, sustine proiectul de modernizare a PSD.

"PSD va fi primul partid care, prin abordarile si strategia de modernizare pregatite in acest moment de Liviu Dragnea, va elimina notiunea de 'baron' prin separarea functiilor la nivel local. Acest program propus de dl. Dragnea are sustinerea noastra, pentru ca doar prin masuri concrete de modernizare a partidului vom da semnalul ca am inteles si am invatat din votul dat de romani in 2014", transmite Manda, intr-un comunicat remis presei.

Social-democratul mentioneaza ca asteapta o delimitare a functiilor si un proces de indepartare a vechilor figuri si in noul PNL.

"In ceea ce ne priveste, lucrurile sunt foarte simple: grupurile parlamentare sustin propunerile lui Victor Ponta, si suntem alaturi de acesta in efortul de a moderniza PSD", conchide Manda.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22