Victor Ponta la Al Jazeera: Este inacceptabil sa-i lasam sa moara in mare pe imigrantii care vor sa ajunga in Europa

M. B. | 02.05.2015

Pe aceeași temă

Este inacceptabil ca Uniunea Europeană să-i lase să moară în mare pe imigranții care fug de situațiile dificile din țara lor, a declarat premierul Victor Ponta, într-un interviu acordat postului de televiziune Al Jazeera, adăugând că a apărut o nouă rută a acestora – prin Bosfor și Marea Neagră.

 

"Este absolut inacceptabil să-i respingem și să-i lăsăm să moară pe mare (…)  Nu putem să construim un zid împotriva oamenilor care vor să ajungă în Europa", a precizat Ponta, subliniind că "mii și mii de oameni lipsiți de speranță încearcă să ajungă zilnic în Europa", a spus premierul, citat de Agerpres.

 

În opinia sa, UE trebuie să aloce fonduri suplimentare și să adopte politici pentru integrarea imigranților. "Trebuie să găsim politici prin care să-i integrăm pe cei mai mulți dintre ei. Acesta este răspunsul țării mele. Este singurul răspuns democratic", a explicat Ponta.

 

"Toate țările europene își pot permite să primească imigranți. Imigranții aduc valoare adăugată societății. Lucrează din greu. Se adaptează foarte rapid. Aceasta este opinia mea și este și experiența României", a declarat el, subliniind că "politicienii extremiști și populiști se folosesc de tema imigrației în lupta politică", lucru "care este împotriva valorilor europene".

 

El a recunoscut totodată că Marea Neagră a devenit o nouă rută pentru imigranții care vor să ajungă în UE și a făcut apel la înțelegere pentru "presiunea asupra Turciei", care se confruntă cu două milioane de refugiați sirieni fugiți de războiul din țara lor.

 

"Trebuie să ne pregătim pentru noi valuri de imigranți", a mai atras atenția Victor Ponta.

 

Premierul Victor Ponta a început vineri o vizită oficială în statul Qatar, în cadrul turneului în Golf, în care este însoțit de mai mulți miniștri, dar și de parlamentari, printre care și socrul său, Ilie Sârbu.

 

CITIȚI ȘI: 

Inca o tragedie in Mediterana: Peste 700 de imigranti si-au pierdut viata dupa ce vasul in care se aflau s-a rasturnat

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22