Victor Ponta: Nu am primit nici macar o singura informare despre Hexi Pharma timp de 4 ani

Vlad Toma | 23.05.2016

Victor Ponta, fostul premier al Romaniei, anunta, in urma mortii lui Dan Condrea, ca timp de 4 ani cat a fost prim-ministru nu a primit nicio informare despre Hexi Pharma.

Pe aceeași temă

 

Fostul premier precizeaza de asemenea ca nici Emil Boc nu ar fi primit vreo informare despre aceasta firma in cei 3 ani cat a fost prim-ministru.

 

"Am văzut că a confirmat și Comisia de Control a SRI că în mandatul meu de aproape 4 ani ca Prim Ministru nu am primit NICI MĂCAR O SINGURĂ INFORMARE pe tema "Hexi Pharma". La fel în mandatul de 3 ani al Premierului Emil Boc!"

 

Ponta posteaza de asemenea declaratiile facute de C.P. Tariceanu acum cateva zile, presedintele Senatului declarand ca este posibil ca un serviciu de informaţii sa fie implicat in activitatile Hexi Pharma deoarece exista numeroase semne de intrebare in privinta modului in care aceasta firma a reusit sa obtina atat de multe contracte fara licitatie si sa nu fie verificata de autoritati, functionand fara nicio problema desi dezinfectantii pe care ii vindea erau diluati.

 

"E evident că sunt niște nereguli care s-au produs, că practicile de liberă competiție nu au fost respectate, sunt suspiciuni că în spate s-ar afla inclusiv un serviciu secret, care folosește firma ca sursă de venituri, deci e un paravan comercial pentru alte activități. Lucru care iarăși nu este normal.

 

Știți că în România e o veche discuție, dacă serviciile de informații e bine sau neindicat să facă activități comerciale... o să discut și cu colegii noștri din PSD – una dintre ideile pe care le am este de a cere comisiei de supraveghere a activității serviciilor să verifice dacă aceste informații au sau nu un fundament în ceea ce privește firma Hexi Pharma. Dacă sunt sau nu anumite legături care duc la serviciile de informații”, a spus Tariceanu, citat intr-un comunicat ALDE.

 

Patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, si-a pierdut viata duminica seara, in urma unui accident produs pe un drum din judetul Ilfov. Moartea lui Condrea va fi investigata de Parchetul General, de acelasi procuror care investigheaza si cazul Hexi Pharma.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22