Victor Ponta: Vom acorda puteri directe ISU pentru a verifica cluburile din tara

Paul Cristescu | 03.11.2015

Pe aceeași temă

Premierul Victor Ponta a anuntat in sedinta de marti a Guvernului ca va fi aprobat un proiect de Ordonanta de Urgenta prin care le da dreptul celor de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) sa inchida temporar sau definitiv cluburile gasite cu nereguli.

 

"Vom adopta OUG prin care acordam puteri direct ISU, nu autoritatilor locale, sa verifice aceste localuri. Sa le verifice din punct de vedere al protectiei incendiilor si sa ia pe loc masura inchiderii acestora pana isi rezolva problema", a spus Ponta, conform Hotnews.


"Aud zilnic cereri de mariri de salarii, dar nu aud ca in acele autoritati publice sa fie mai putina birocratie. Salarii marite vor fi cand vine competenta si responsabilitate mai multa, ca de fapt de acolo se intampla. Nu cred ca putem spune ca in 25 de ani am progresat.Dimpotriva avem mai multa birocratie si lipsa de responsabilitate", a afirmat Ponta.
 

CITITI SI: Guvernul discuta astazi modificările legislative solicitate de MAI şi IGSU

 

Premierul a mai precizat ca sunt masuri extreme, insa "nu inchidem toate cluburile din tara ci doar pe acelea care nu respecta regulie si in care trebuie sa asigure toate masurile necesare sa nu se mai repete tragedia de vineri".
 

Ponta a mai spus ca ISU va putea sa ia masuri de inchidere temporara sau definitiva a acelor localuri publice care pun in pericol viata oamenilor. "Vrem sa inchidem cluburile si discotecile care au potentialul de a deveni cimitire", a mai spus Ponta.
 

De asemenea, i-a acuzat de iresponsabilitate si lacomie pe cei care desfasoara activitati comerciale. "Pe de o parte, avem iresponsabilitate si lacomie din partea celor care desfasoara activitati comerciale in care sunt implicati foarte multi oameni. Pe de alta parte, masurile dure nu putem sa le lasam doar la autoritatile locale, pentru ca nu au capacitatea de a le implementa", a sustinut Ponta. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22