Victoria NULAND, subsecretarul de stat american pentru afaceri europene si euroasiatice, a ajuns la PALATUL COTROCENI pentru discutii cu presedintele Klaus IOHANNIS

P.c. | 14.01.2015

Pe aceeași temă

Subsecretarul de stat american pentru afaceri europene si euroasiatice, Victoria Nuland, se afla la Bucuresti pentru discutii cu oficiali romani, reprezentanti ai comunitatii de afaceri si societatii civile despre chestiuni bilaterale si regionale, relateaza Hotnews.

 

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a primit-o miercuri dimineață, la Palatul Cotroceni, pe Victoria Nuland, asistentul Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru Afaceri europene şi eurasiatice. 

 


 

 

"Sunt foarte bucuros ca ati decis sa veniti in vizita la inceputul mandatului meu, nu stiu daca mi se datoreaza mie, dar sunt foarte bucuros", i-a spus Iohannis Victoriei Nuland, in debutul intrevederii. "Cu siguranta se datoreaza dumneavoastra. Am venit sa va vad", a raspuns oficialul american. 

Seful statului a adaugat ca sunt "multe lucruri in comun de discutat in cadrul intalnirii". 

 


La discutia dintre cei doi oficiali, care a durat aproximativ 30 de minute, au participat si consilierii prezidentiali George Scutaru si Dan Mihalache, consilierul personal al presedintelui Mihai-Razvan Ungureanu, si purtatorul de cuvant al presedintelui, Tatiana Niculescu Bran. 

"Presedintele a salutat interesul companiilor americane in acest sector si a incurajat cresterea prezentei lor pe piata romaneasca. In acest sens, a subliniat nevoia de stabilitate legislativa, predictibilitate si transparenta in mediul de afaceri", mai precizeaza Administratia Prezidentiala.

"Cei doi interlocutori au evidentiat progresele substantiale obtinute de Romania in domeniul reformei justitiei si combaterii coruptiei.  De asemenea, s-a facut o trecere in revista a situatiei politice din regiune. Presedintele a reafirmat angajamentele ferme ale Romaniei ca stat membru NATO, exprimand hotararea de a se aloca resursele necesare pentru un raspuns adecvat la evolutiile de securitate preocupante din regiunea noastra si din Europa", se mai arata in comunicatul citat.


Presedintele Klaus Iohannis o primeste pe Victoria Nuland miercuri, la ora 9,00, la Palatul Cotroceni, informeaza Administratia Prezidentiala. 

Potrivit sursei citate, in centrul discutiilor se vor afla consolidarea parteneriatului strategic intre Romania si Statele Unite ale Americii si dezvoltarea dimensiunii economice prevazute in parteneriat. De asemenea, vizita prilejuieste si un schimb de evaluari privind securitatea din regiune si din Europa. 

Si premierul Victor Ponta o va primi, la 11,45, la Palatul Victoria, pe Victoria Nuland. 

CITITI SI: Victoria Nuland: Liderii politici din Europa Centrală profită de avantajele de membri NATO și UE in timp ce ajung la ultranaționalism si isi protejeaza oficialii corupți de urmărirea penală

 

Miercuri, oficialul american se va intalni si cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu."Pe agenda discutiilor bilaterale temele principale sunt: dimensiunea politico-militara a parteneriatului strategic, unde nivelul atins este unul de excelenta, vom avea in acest an un moment foarte important pentru relatia bilaterala, operationalizarea bazei anti-racheta de la Deveselu, care va fi finalizata, iar pasul urmator va fi integrarea sa in sistemul NATO anti-racheta. Vom discuta si despre aspectele economice ale relatiilor bilaterale, vom discuta despre problematica Visa Waiver, despre inlaturarea regimului de vize pentru cetatenii romani care calatoresc in Statele Unite si alte aspecte care tin de relatia bilaterala", a declarat marti Aurescu. 

Victoria Nuland efectueaza saptamana aceasta vizite in Germania, Romania, Bulgaria si Franta, conform unui anunt al Departamentul de Stat american.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22