Victoria Nuland: Unele tari europene sunt dispuse sa inarmeze Ucraina, dar numai cu acordul SUA

T.d. | 04.03.2015

Pe aceeași temă

O delegatie americana a fost trimisa in Europa pentru a discuta despre o posibila inasprire a sanctiunilor indreptate asupra Federatiei Ruse, a declarat miercuri adjunctul secretarului de stat american pentru afaceri europene, Victoria Nuland.

Potrivit oficialului american, unele state sunt dispuse să furnizeze arme Ucrainei dacă vor primi un aviz pozitiv din partea Washingtonului, potrivit Agerpres.

În timpul unei audieri în fața unei comisii din Congresul american, Victoria Nuland a exprimat noi temeri cu privire la recentele atacuri de artilerie și la luptele din jurul orașului Donețk și de pe șoseaua către orașul-port Mariupol, menționând că armistițiul convenit pe 12 februarie la Minsk a fost încălcat de peste o sută de ori.

Întrebată despre posibilitatea ca SUA să furnizeze arme Ucrainei, ea a răspuns că președintele Barack Obama încă examinează această chestiune cu responsabili din domeniul securității naționale.

Totuși, Victoria Nuland a recunoscut faptul că Ucraina a încercat să achiziționeze arme din alte state, însă acestea au solicitat avizul Washingtonului înainte de a decide dacă vor efectua astfel de livrări.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22