VIDEO Victor Ponta: Supermarketurile vor fi sanctionate daca majoreaza preturile inainte de scaderea TVA

P.c. | 29.04.2015

Pe aceeași temă

Victor Ponta, premierul Romaniei, a declarat astazi ca Guvernul va impune taxe mari supermarketurilor daca se va constata ca acestea incearca sa scoata un profit mai mare in urma reducerii TVA, prin cresterea anticipata a preturilor.


Premierul Ponta a cerut ministrului Agriculturii, Consiliului Concurentei si Autoritatii pentru Protectia Consumatorului sa verifice daca sunt adevarate informatiile despre faptul ca multe supermarketuri ar fi inceput sa majoreze preturile astfel incat reducerea TVA de la 24% la 9% sa nu conduca la o scadere reala a preturilor.

 


"Putem sa-i obligam pe toti cei ce activeaza pe piata sa respecte principiul competitivitatii prin masuri foarte clare si foarte dure (...) Avem masuri legislative pe care le putem lua, putem introduce taxe speciale" pentru cei care nu vor reduce preturile dupa scaderea TVA la produsele alimentare, a spus Victor Ponta, conform Hotnews.

"Vom pune niste taxe atat de mari incat tot ce castiga speculativ sa piarda pe partea cealalta", a amenintat el.
 

CITITI SI: Victor Ponta: TVA va fi REDUS la 9%, de la 1 iunie, la alimente, bauturi nealcoolice si servicii de alimentatie publica. Posibila SCADERE a TVA general la 20%, de la 1 ianuarie 2016

 

Ministrul Agriculturii va trebui sa prezinte in sedinta de saptamana viitoare daca sunt reale informatiile despre majorari de preturi.

 

Reprezentantii marilor lanturi comerciale au fost audiati marti la Comisia de agricultura pentru a explica daca au fost facute majorari de preturi in ultima vreme, presedintele Comisiei de agricultura, Nini Sapunaru, aratand ca sunt mai multe informatii privind cresterea preturilor din magazine, iar opinia publica este ingrijorata ca reducerea TVA nu va duce la scaderea acestor preturi.


Reprezentantii supermarketurilor au precizat ca nu au facute majorari de pret la produsele alimentare si ca acestea vor scadea cu 12%.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22