Viktor Orban, la Paris: Imigratia economica este rea pentru Europa. Ungaria nu va fi o destinatie pentru imigranti

P.c. | 12.01.2015

Pe aceeași temă

Viktor Orban, premierul Ungariei, a declarat duminica, in urma marsului impotriva terorismului din Paris, ca imigratia economica este o sursa de probleme pentru Europa si trebuie oprita. Orban a adaugat ca Ungaria nu va fi o destinatie pentru imigranti, deoarece Guvernului de la Budapesta nu vrea sa aduca in tara minoritati importante care sa aiba caracteristici culturale diferite, relateaza Hotnews.


"Imigratia economica este un lucru rau pentru Europa, este o sursa de probleme si de pericole pentru popoarele europene, iar de aceea ea trebuie oprita", a declarat Orban pentru televiziunea publica ungara, potrivit MTI.

"Nu vrem sa vedem printre noi minoritati importante care sa aiba caracteristici culturale diferite, vrem ca Ungaria sa ramana Ungaria", a subliniat liderul de la Budapesta.

Potrivit unor date oficiale, cel putin 30.000 de persoane originare din Asia si 5.000 originare din Africa locuiau cu resedinta in Ungaria in 2014.

Romii constituie principala minoritate etnica din Ungaria si reprezinta 7-8% din populatia ungara de zece milioane de persoane.

CITESTE SI: LIVE VIDEO Marsul de solidaritate din Paris: Peste UN MILION de oameni participa. Francois Hollande: Parisul este astazi capitala lumii

O tara de la frontiera externa a Uniunii Europene (UE), Ungaria a intregistrat o crestere a numarului cererilor de azil politic de la 2.000, in 2012, la aproape 20.000 in 2013.

Totodata, Ungaria este necesar sa acorde azil celor care sunt persecutati politic in mod real, a declarat Orban.

Liderul populist si-a exprimat speranta ca o analiza "calma si asezata" a evenimentelor recente va conduce liderii europeni la o inasprire a politicii de restrictie a imigratiei.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22