Viktor Orban, raspuns pentru Jobbik: Ungaria trebuie să rămână membră a UE și a NATO

P.c. | 27.05.2015

Pe aceeași temă

Viktor Orban, premierul Ungariei, a raspuns unei intrebari care i-a fost adresata de Gabor Vona, liderul partidului radical naționalist Jobbik, în timpul unei sesiuni de întrebări parlamentare, spunand ca Ungaria trebuie sa ramana membra a UE si a NATO, relateaza Agerpres.

 

Întrebat dacă va fi organizat un referendum privind renegocierea poziției Ungariei în cadrul UE, Viktor Orban a replicat că Jobbik 'se poate ascunde în spatele unui referendum', dar 'fapt este că Jobbik vrea ca noi să ieșim din UE și din NATO'. Orban a subliniat ca este în interesul Ungariei să rămână membră a celor două organizații.

 

Deputatul Adam Mirkoczki, tot din partea Jobbik, i-a cerut șefului guvernului să sprijine o dezbatere parlamentară cu privire la pedeapsa capitală, inițiată de formațiunea sa. Mirkoczki a remarcat că, în 2012, Orban a făcut trimitere la principiile UE pentru a explica de ce pedeapsa capitală nu va fi reinstituită.

 

CITITI SI: UE reactioneaza la initiativa premierului maghiar privind pedeapsa cu moartea: O barbarie

 

Premierul a susținut că asasinarea unui tânăr tutungiu în sud-vestul Ungariei declanșase un val de revoltă în întreaga țară. Insistând că UE 'atacase' implementarea sentințelor pe viață, Viktor Orban a spus că situația s-a schimbat între timp. Dacă Bruxellesul poate 'forța' Ungaria să îi reprimească pe recidiviști în societate, atunci 'noi nu ar trebui să acționăm defensiv, ci, în schimb, să facem un pas înainte'. 'Trebuie să răspundem declarând: haideți să avem o dezbatere asupra pedepsei capitale', a mai spus Viktor Orban, potrivit MTI.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22