Vlad Voiculescu anunță măsurile după incendiul de la Matei Balș

Redactia | 30.01.2021

”Avem nevoie de câteva măsuri urgente în fiecare spital astfel ca tragedii ca la Piatra Neamț sau Balș să nu se repete., a spus ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, într-o conferință de presă.

Pe aceeași temă

Principalele declarații:

Marți vom avea un raport care să prezinte stadiul măsurilor luate de la ultimul raport.. Nu știm exact cauza incendiului.

Vom anunța la sfârșitul săptămânii viitoare măsuri după ancheta de la Matei Balș.
A doua mare problemă pe care vreau să o semnalez este ruptura de informare dintre spitale și rudele pacienților. Nu de puține ori pacienți au fost greu de găsit de rudele acestora.
A treia măsură pe care vreau să o anunț e un fond național pentru siguranța pacienților în spitale.

O ultimă măsură e cea legată de aglomerarea spitalelor. Am verificat din nou statisticile și vedem că 85% din decese sunt înregistrate la persoane peste 65 de ani.

Am propus premierului ca în perioada următoare pentru toate locurile din platforma de programare să fie eligibili doar vârstnicii, bolnavii cronici. Pe perioada lunii februarie toate locurile vor merge căttre acestia.

În nenorocirea de ieri dimineață avem nevoie să stabilim responsabilitățile și responsabilii.
Ancheta este încă în curs, nu știm cu exactitate ce s-a întâmplat acolo.
Un consum mare de oxigen în secțiile COVID e un factor de risc suplimentar. Acolo trebuie să fim foarte atenți la cum arata infrastructura.
O să avem un fond special pentru investiții. Pentru personal și proceduri avem în vedere un proiect prin care revizuim toare reglementările pentru secțiile care trateaza pacienți COVID.

Personalul din spital nu are nicio vină la intervenție.

Schimbăm strategia de vaccinare ca să avem mai puțini oameni în spitale. Tot ce înseamnă programare nouă în februarie va merge către vârstnici, bolnavi, cei cu un grad de handicap.

Matei Balș nu a dus lipsă de fonduri și nici discontinuitate de management. La Matei Balș avem o continuitate de 28 de ani, un cadru care a permis multe lucruri bune, dar și mai puțin bune.

Se poate întâmpla oricând în alt spital, de aceea am și anunțat aceste măsuri: schimbăm strategia de vaccinare, punem la dispoziție fonduri și specialiști.

În București sunt multe spitale vechi, sunt probleme cu căldura și oamenii și-au adus de acasă ce au putut. E o problemă pe care o pot rezolva primăria și Termoenergetica.

Nu e nicio schimbare pentru cei care au fost reprogramați. Vorbim de programări noi.

În 2017 ministrul de atunci a făcut-o din pix și apoi Parlamentul au prelungit toate autorizațiile sanitare. Este un act de iresponsabilitate.

Trebuie să privim adevărul în ochi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22