Vladimir Putin insista cu teoria loviturii de stat in Ucraina si blameaza UE pentru criza creata. Angela Merkel: Sanctiunile impotriva Moscovei raman INEVITABILE

T.d. | 18.12.2014

Pe aceeași temă

Presedintele rus Vladimir Putin insista cu teoria loviturii de stat organizate de Vest in Ucraina. Liderul de la Kremlin a declarat, joi, ca Ucraina nu s-ar fi confruntat cu un razboi civil daca oficialii UE i-ar fi chemat la ordine pe cei care au organizat ceea ce el numeste “lovitura de stat” de la Kiev, potrivit Mediafax.

"Sunt convins că, dacă ar fi fost adoptată o astfel de poziţie, în Ucraina nu ar fi avut loc un război civil şi nici un număr atât de mare de victime", a afirmat Vladimir Putin.

El a adăugat că Moscova este pregătită să-şi asume rolul de mediator pentru începerea discuţiilor între Kiev şi rebelii separatişti din estul Ucrainei.

"Sperăm să se ajungă la un dialog politic", a explicat Putin, adăugând că Rusia consideră acţiunile militare ale Kievului în estul ţării drept o "operaţiune punitivă". "Această operaţiune este lansată de autorităţile de la Kiev, nu forţele de autoapărare (separatiştii - n.r.) au trimis trupele la Kiev", a menţionat liderul rus.

Vladimir Putin a mai afirmat că, dacă autorităţile de la Kiev doresc pace, atunci trebuie să respecte interesele populaţiei din regiunile din estul Ucrainei, nu să facă presiuni asupra lor. "Cu siguranţă, (preşedintele ucrainean Petro Poroşenko) doreşte să rezolve situaţia, dar nu este singurul care ia decizii", a punctat liderul de la Kremlin.
 

“O Ucraina suverana si unita teritorial”

Suveranitatea Ucrainei ramane esentiala pentru Europa, a declarat, joi, cancelarul german Angela Merkel.

Liderul de la Berlin a asigurat că sancţiunile împotriva Rusiei rămân "inevitabile" până când acest obiectiv va fi îndeplinit, potrivit sursei citate.

"Obiectivul acţiunii noastre este şi rămâne o Ucraină suverană şi unită teritorial, care să-şi poată decidă viitorul", a declarat Angela Merkel, într-un discurs susţinut în Bundestag.

Angela Merkel a insistat, de asemenea, că Europa este în continuare interesată să menţină dialogul cu Moscova, iar obiectivul este "cooperarea europeană în materie de securitate cu Rusia, nu împotriva Rusiei".

"Până când acest obiectiv va fi atins (...) sancţiunile rămân inevitabile", a subliniat Merkel.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22