Vladimir Putin: Occidentul poate juca un rol mai important în soluționarea conflictului ucrainean

P.c. | 05.03.2015

Pe aceeași temă

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarat, după o întrevedere cu premierul italian Matteo Renzi la Moscova, ca Occidentul ar putea juca un rol mai important in rezolvarea crizei din Ucraina. Ministerul de Externe rus a avertizat insa ca trimiterea de instructori militari străini în Ucraina este o masura care nu va permite solutionarea conflictului, relatează Agerpres.

 

'Rolul tuturor membrilor responsabili ai comunității internaționale crește, în special al celor care au o influență reală asupra conducerii ucrainene', a spus Putin.

 

Putin a declarat ca soluționarea conflictului poate fi obtinuta numai după ce toate părțile aplică acordurile de pace de la Minsk. De asemenea, el a reiterat solicitarea Rusiei ca Ucraina să înceapă un dialog direct cu separatiștii în estul țării. Renzi, care a avut miercuri și convorbiri cu președintele ucrainean Petro Poroșenko, a declarat că e gata să facă tot posibilul pentru a facilita o pace durabilă.

 

El a adăugat că Italia ar putea oferi Ucrainei consiliere privind descentralizarea, vorbind despre autonomia din regiunea vorbitoare de germană Tirolul de Sud în contextul solicitărilor separatiștilor privind creșterea autonomiei. 'Avem expertiză', a spus el.

 

CITITI SI: Premierul italian Matteo Renzi, in vizita la Moscova. Rusia si Italia vor crea un fond de investitii de 1 miliard de dolari

 

Ministerul rus de Externe a avertizat împotriva unei planificate misiuni americane de instruire a trupelor ucrainene într-o bază militară din vestul țării. 'Potrivit informațiilor noastre, până la 300 de membri ai Brigăzii 173 aeropurtate a SUA, cantonată în Italia, se mută la baza Iavoriv din regiunea Lvov', a spus purtătorul de cuvânt al ministerului, Aleksandr Lukașevici. El a adăugat că forțele americane 'nu vor aduce pacea' în Ucraina.

 

Oficiali din Ministerul Apărării din Ucraina au negat că militari americani ar fi ajuns în Ucraina, relatează agenția ucraineană Interfax.

 

Comandatul trupelor americane din Europa, Ben Hodges, a declarat luna trecută că Pentagonul intenționează să înceapă să intruiască membri ai Gărzii naționale ucrainene în luna martie. Totuși, el a declarat în cursul acestei săptămâni că planul a fost pus în așteptare, 'pentru a da o șansă armistițiului'.

 

CITITI SI: Victoria Nuland: Unele tari europene sunt dispuse sa inarmeze Ucraina, dar numai cu acordul SUA

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22