Voiculescu vrea revizuirea condamnării după excluderea din magistratură a judecătoarei Bogdan

Dora Vulcan | 08.02.2017

Avocatul Gheorghita Mateut, care l-a aparat pe Dan Voiculescu in procesul ICA, a declarat, miercuri, pentru News.ro, ca in cazul in care instanta suprema va mentine decizia de excludere din magistratura a Cameliei Bogdan, judecatoarea din dosarul ICA, aceasta hotarare va fi prezentata ca argument in actiunea deja existenta la CEDO, in care a fost invocata inclusiv incompatibilitatea magistratului. Mateut spune ca in functie de decizia CEDO poate fi solicitata in tara o eventuala revizuire a sentintei, ca o cale extraordinara de atac.

Pe aceeași temă

 

 

 

Daca judecătorii Curții Supreme vor menține hotararea de excludere din magistratura a judecatorului Camelia Bogdan, care a dat condamnarile definitive in dosarul privatizarii frauduloase a ICA, avocatii lui Dan Voiculescu vor analiza ce cale va fi urmata in continuare, avand in vedere incompatibilitatea in care se afla magistratul la momentul pronuntarii condamnarilor, informează News.ro.

 

Gheorghita Mateut a spus că eventuala decizie în cazul Cameliei Bogdan va fi prezentata in dosarul de la CEDO, unde a fost depusa o sesizare imediat dupa condamnarea lui Dan Voiculescu si unde s-a ridicat si problema incompatibilitatii acesteia atunci cand a dat deciziile de condamnare.

 

Avocatul a adaugat ca, in acest moment, singura cale de atac este cea de la Strasbourg, abia dupa o decizie definitiva a CEDO putand fi solicitata in tara, la Curtea de Apel Bucuresti, o eventuala revizuire a sentintei, ca o cale extraordinara de atac.

 

"Daca se va confirma excluderea din magistratura, atunci clar exista argumente pentru a arata ceea ce am si invocat in procedura de la CEDO. Cred ca aceste argumente vor intari si vor servi procedurii judiciare aflate pe rolul CEDO", a spus Mateut. 

 

Sectia pentru judecatori a Consiliul Superior al Magistraturii, a decis, miercuri, să o excludă din magistratură pe Camelia Bogdan, în speţa în care a fost acuzată de Mugur Ciuvică de incompatibilitate. Camelia Bogdan este judecătorul care a condus completul de la Curtea de Apel București, care a judecat dosarul ICA, soldat cu condamnarea la zece ani de închisoare cu executare pentru Dan Voiculescu. Decizia CSM poate fi contestată la Curtea Supremă.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22