Zece pacienți cu Covid-19 au murit la spitalul din Piatra Neamț în urma unui incendiu în secția ATI

Laurentiu Gheorghe | 14.11.2020

10 bolnavi de Covid19 și-au pierdut viața într-un incendiu izbucnit în secția ATI a spitalului din Piatra Neamț 7 se află în stare critică iar medicul de gardă are arsuri pe 80% din suprafața corpului.

Pe aceeași temă

UPDATE 20:30 - Zece pacienți au decedat, iar șapte persoane sunt în stare critică, inclusiv medicul care s-a aruncat în flăcări care să salveze pacienții, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Neamț.

Stirea inițială:

Șapte persoane și-au pierdut viața sâmbătă seară și una se află în stare critică în urma izbucnirii unui incendiu la Secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț, a anunțat purtătoarea de cuvânt a ISU Neamț, Irina Popa.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a ISU Neamț, Irina Popa, toți cei decedați, precum și persoana aflată în stare critică erau intubați la terapie intensivă.

De asemenea, medicul care era de gardă pe secția ATI a suferit arsuri de gradul II și III pe 80% din suprafața corpului, a anunțat IGSU.

Update 20:10 – Prefectul județului, prin telefon la Digi24: Este activat planul roșu, suntem în celulă de criză. urmează să ajungă mai multe ambulanțe de la Iași, sunt deja pe drum. Pacienții decedați erau bolnavi cu coronavirus. Se pare că incendiul ar fi pornit de la un injector. Din datele pe care le avem, alte secții nu au fost afectate de incendiu.

Update: 20:08 – Potrivit surselor G4Media.ro, medicul de gardă, care a suferit arsuri pe 80% din suprafața corpului, a intervenit să îi salveze pe bolnavi, dar echipamentul i-a luat foc.

Update 20:05 – Prima ipoteză luată în calcul de pompieri este că incendiul ar fi izbucnit de la un scurt circuit. „Echipamentul anti-Covid arată ca o torță”, a explicat o sursă pentru G4Media.ro.

Update 20:00 – O ambulanță SMURD cu medic și 1 autospecială pentru transport victime multiple de la ISU Iași încep deplasarea către Piatra Neamț, pentru transportul victimelor către Spitalul Județean Iași.

„În urma incendiului, 7 persoane au decedat, una prezintă semne vitale slabe și una (medicul de gardă) prezintă arsuri de gradul II și III pe 80% din suprafața corporală. Alți 8 pacienți, internați într-un salon alăturat, care au fost salvați, vor fi transportați la Spitalul Județean Iași”, a anunțat IGSU într-un comunicat de presă.

Potrivit unui alt comunicat, transmis de Spitalul Județean, incendiul a izbucnit în jurul orei 18:30, iar la secția de terapie intensivă erau internate 16 persoane.

”La acest moment șapte dintre pacienți sunt decedați, iar al optulea se află în stare critică. În același timp, un medic care se află în secție se află în stare gravă, suferind răni extinse”, se precizează în comunicat.

”Ceilalți pacienți nu mai pot fi îngrijiți în secția de ATI și urmează să se facă toate demersurile pentru a fi transferați către alte spitale. Incendiu a fost lichidat de către echipele ISU Neamț. Conducerea SJU Piatra Neamț îi asigură pe pacienți că, în continuare, echipa medicală este la muncă și intervine pentru a oferi tratamentul necesar celorlalți pacienți internați în celelalte secții ale unității medicale”, se mai arată în sursa citată.

Anterior, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunțase că un incendiu puternic, cu flacără deschisă și degajare mare de fum, a izbucnit sâmbătă seară la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț, pompierii acționând cu cinci autospeciale.

Comunicatul integral transmis de IGSU:

NT/Piatra Neamț – incendiu Secție ATI din incinta spitalului județean, cu flacără deschisă și degajare mare de fum.

Având în vedere numărul de persoane existent internat în secție, pentru gestionarea eficientă a evenimentului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Pompierii acționează cu 5 autospeciale de stingere și 1 autoscară. Pentru identificarea eventualelor victime s-au constituit echipe de căutare-salvare.

Intervenția este în dinamică.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22