Zgonea, sub control judiciar. DNA îl acuză că a vândut un post într-un minister cu 52 000 lei

Iulia Mincu | 15.02.2017

Valeriu Zgonea, fost președinte al Camerei Deputaților a fost pus de DNA sub control judiciar pentru acuzația de trafic de influență.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: DNA a pus în mișcare acțiunea penală (acest detaliu privește nivelul avansat în care se află o anchetă și premerge întocmirii rechizitoriului și trimiterii în judecată) împotriva lui Zgonea și a dispus punerea lui sub control judiciar pentru 60 de zile (asupra căreia se va pronunța instanța). Zgonea este acuzat de procurorii DNA că - pentru 52 000 lei (prețul unor excursii la Viena) și pentru lucrări la casa lui de vacanță - a intermediat, adică și-a traficat influența, pentru numirea unei rude a unui consilier județean din Buzău, om de afaceri local, la conducerea Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională din cadrul ministerului cu același nume în postul de președinte al structurii (cel mai probabil cu rang de secretar de stat) fără ca rubedenia consilierului să aibă vreo pregătire de specialitate care s-o recomande pentru deținerea acestui post.

 

comunicatul integral al DNA, aici

 

 

UPDATE: Valeriu Zgonea, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor,  a părăsit, miercuri după-amiază, sediul DNA Ploieşti, după aproape trei ore de audieri, el spunând că este vorba despre o anchetă „în stadiu incipient”, fără a da detalii despre motivele pentru care a fost citat în faţa procurorilor. Potrivit unor surse judiciare, Zgonea a fost audiat în calitate de suspect, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Acesta este anchetat pentru că ar fi primit 52.000 de lei mită și a mijlocit numirea într-o funcţie de secretar de stat la ministerul Comunicațiilor a fiicei unui om de afaceri, transmite Digi 24.

 

 

***

 

Conform unor surse citate de Hotnews, Zgonea ar avea calitatea de suspect intr-un dosar.

 

Fostul presedinte al Camerei Deputatilor a venit insotit de avocatul sau si nu a facut declaratii la intrarea in sediul DNA.

 

DNA nu a anuntat inca nimic despre dosarul in care acesta este judecat. 

 

Valeriu Zgonea a fost exclus din PSD dupa ce a sustinut intr-o postare pe facebook ca Dragnea, condamnat penal la doi ani cu suspendare, ar trebui sa se retraga de la conducerea partidului. Propunerea de excludere a lui Zgonea a fost făcută de Olguţa Vasilescu, Paul Stănescu şi Cătălin Rădulescu. Zgonea a pierdut in cele din urma si functia de presedinte al Camerei Deputatilor desi initial a refuzat sa-si dea demisia.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22