Zona euro trebuie sa ramana tinta Romaniei, crede viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu

Tudor Despina | 26.10.2015

Mesajele potrivit carora zona euro se clatina nu mai sunt credibile, crede viceguvernatorul Bancii Nationale, Bogdan Olteanu.

Pe aceeași temă

 

Invitat la emisiunea “24 de minute” de la Digi 24, Bogdan Olteanu a spus ca, din punctul sau de vedere, moneda unica europeana ramane o tinta pentru Romania, in ciuda dificultatilor cu care se confrunta zona euro.

 

Nu e in cea mai buna perioada a existentei (zona euro – n.r.), dar genul de mesaje ca zona euro se clatina le-am auzit de atatea ori, incat nu mai sunt credibile. Zona euro si-a aratat rezistenta. E vorba de economii solide, sanatoase, cu averi, cu resurse intelectuale, cu infrastructura. E una dintre cele doua zone cele mai prospere ale lumii. Pentru noi aceasta trebuie sa fie tinta”, a spu viceguvernatorul BNR.

 

Olteanu a transmis si cateva semnale catre Guvern, subliind nevoia ca Romania sa isi respecte angajamentele fiscale asumate la nivel international: “Presiunile s-au adunat, modificarile Codului Fiscal au fost semnificative si sunt in continuare, s-au facut cateva reforme suplimentare ale Codului Fiscal. (…)

 

Daca iti scazi veniturile si iti cresti cheltuielile, deficitul nu poate decat sa creasca. Esti sau nu credibil, ca ai promis un deficit si nu il respecti, poti sau nu la nesfarsit sa il finantezi cu costuri extrem de mici, asa cum Romania a reusit datorita conjuncturii interne si internationale sa o faca in ultima perioada”.

 

Viceguvernatorul a tinut sa sublinieze si ca “nu putem sa majoram salariile si sa reducem taxele in toate directiile, pentru ca nu avem de unde”, in contextul anuntul Guvernului Ponta privind majorari de salarii in Educatie si Sanatate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22