Cu lecțiile neînvățate

A început școala (în trei culori) și, conform sugestiei lui Iohannis, nu s-au mai organizat festivitățile de început de an. Poate la închidere. Drept care politicienii nu s-au mai dus la școală.

Tia Serbanescu 15.09.2020

De același autor

Oricum, nu prea le-a plăcut cartea. Cei mai mulți și-au luat diplomele prin poștă. Ei au școala manipulării. Tot acum s-a inaugurat (și tot fără festivități) și metroul din Drumul Taberei. A durat 9 ani și are probleme cu infiltrațiile de apă dar s-a considerat că merge și așa. Doar vin alegerile. Așa sunt lucrurile la noi: durează mult, costă scump și intră repede la apă. Școala a început și ea cu probleme: toată lumea a criticat haosul din învățământ și riscurile de contaminare. Dacă e haos în Educație (și e de mult), e clar că nu Anisie a adus haosul, ci haosul a adus-o pe Anisie la minister – unde n-avea ce cauta și unde, depășită de situație, a intrat în depresie:”sunt tristă, nu mai înțeleg nimic”. O lume-ntreagă înțelegea, ea nu a înțeles. Iohannis e însă mulțumit de guvern care depune “un efort intens, admirabil”. Ei, dacă nici Iohannis nu laudă guvernul, atunci, cine? Mai ales că guvernului Orban i-au cam pierit lăudătorii.

PSD susține că guvernul taie (și va tăia) salariile și pensiile – exact când pensiile s-au mărit cu 14%. Ideea e că atunci când sfidezi realitatea cu multă convingere lumea te crede: așa e, în loc să ne dea 40% ne-au dat 14% adică ne-au tăiat 26%, hoții naibii! Dar ce se taie nu se fluieră. Nu contează că anul trecut (fără criză, fără epidemii) Orlando o avertiza pe Dăncilă că majorarea pensiilor cu 40% e imposibilă. În schimb acum cu toată criza, guvernul a mărit de zece ori subvențiile pentru partide. O, pașă, cât de darnic ești! I-a dat suventie și lui Ponta deși ProRo nu avea dreptul. Va să zică pentru dublarea alocațiilor copiilor nu sunt bani, dar pentru înzecirea alocațiilor pentru partide se găsesc. Cine să-i ințeleagă? Se vede că investițiile în partide (bugetare, mie-mi spui?) sunt rentabile: aici s-au căpătuit o mulțime de ratați. Și asta în plin șomaj. Până și Dragnea și-a pierdut locul de muncă (la garajul penitenciarului) “după o conversație online” dată pe post de fosta-i consilieră. Acum Daddy acuză dureri la coloană, lipsa tratamentului și faptul că nu e lăsat să lucreze. Păi să opteze: ori la garaj ori la spital. Nu le poți avea pe toate: și închis și libertate, și bolnav și sănătate.

Iar pandemia a ajuns conform ministrului Tătaru “pe un platou dințat” unde mușcă rău după ce “pandemia a deschis ochii tuturor“. Cu excepția celor cărora le-a închis ochii pentru totdeauna. Și a celor orbiți de putere. Cioloș acuză PNL că dă bani la tv ca să nu-l invite și pe el la dezbateri. Nu-i nevoie. Cioloș nu e invitat pentru că ucide pe loc orice emisiune. Pentru emisiunile filatelice, la Romfilatelia a fost numit un Mototolea, numele oficial al Duduienilor care (dupa cum se cunoaște) sunt filateliști din tată-n fiu și interlopi de marcă. Mototolea e în echipa de campanie a unei candidate a USR. Mototolit rău de tot, USR a numărat însă mii de candidați luați de PNL de la PSD. Iohannis ne-a asigurat însă că “traseismul s-a cam terminat”. Se reia la parlamentare. Cât despre remanierea guvernului, Iohannis a zis că nu e cazul dar când va fi, se va sfătui cu Orban. Ehei, pe vremea lui Ponta (și nu doar a lui) miniștrii veneau în plic de la SRI. De-asta arătau și arată miniștrii noștri ca scoși din cutie. Din cutia Pandorei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22