Post Scriptum

Într-o seară, la orele „optusprezece“, Tudorel a precizat că decizia privind „ievaluarea“ procurorului general Augustin Lazăr „nu a fost luată exclusiv pe baza unor împrejurări recente“.

Tia Serbanescu 04.09.2018

De același autor

Sau reale. Într-adevăr, decizia era luată de mult - ca și verdictul pe care Tudorel îl va anunța peste 30 de zile: Lazăre, ia-ți patul tău și umblă. În sprijinul lui Tudorel a sosit o scrisoare de la Rudolf Giuliani, fost primar de New York, actualmente avocatul Diavolului, care critică „excesele DNA“ și protocoalele cu SRI, cerând amnistierea celor condamnați în aceste condiții vitrege. Ce text! Să juri că e dictat de Dragnea. Acesta nu s-a bucurat de scrisoare decât o noapte, căci Giuliani a recunoscut că a fost plătit pentru ea de firma deținută de avocatul condamnaților Adamescu Jr. și Puiu Popoviciu, ambii fugiți la Londra. Ghinion! Nu le mai iese nici o diversiune: Guvernul și Ambasada SUA s-au delimitat rapid de „persoana fizică“ Giuliani. Scrisoarea lui Giuliani i-a plăcut atât de mult lui Tăriceanu (în general, scrisoarea a avut succes la bărbații în vârstă cu probleme la coloană) încât le-a povestit-o aldistelor la malul mării, stricându-le cheful: „suntem în război, trebuie să fim mobilizați ca la război“. Pușchea pe limbă! Lui Tăriceanu i s-a făcut de cucui. Vrea bătaie. În acest scop ar candida la președinție și din partea PSD. Normal, ce altceva e Tăriceanu decât un Dragnea cu burtă și papion? Ponta susține că Dragnea vrea rechemarea ambasadorului Maior (care a devoalat primul comanda la Giuliani) fiindcă știe prea multe despre el.

 

Ei, Maior (fost șef SRI) știe multe despre toți. Dar acum toată lumea știe multe despre Dragnea. Vezi presa străină. Daddy s-a lipit și el ca musca de scrisoare pretinzând că Iohannis nu o poate ignora. Pariem că poate? Se zvonește însă că președintele i-ar fi răspuns (neoficial): dragă Rudi, ca fost primar, te înțeleg, dar nu dau doi bani pe scrisoarea ta fiindcă mi-au tăiat ăștia bugetul; încearcă la Vâlcov, poate-ți dă un tablou, ha, ha, ha. Ca să se mai răcorească, PSD și-a ținut CEx la mare, unde Dragnea și-a înmuiat toți disidenții. Doar Firea a cutezat să ceară demiterea lui Carmen Dan pentru intervenția jandarmilor din 10 august, acuzând-o însă și de „înscenări și spionaj“ (fără protocol!), dar CEx a votat compact împotriva demiterii. Firea și-a luat revanșa în fața presei, unde a declarat că „e în relații tensionate cu Dragnea“. Ei, trebuia să vină și momentul ăsta. E clar că o candidatură independentă fără balastul Dragnea și fără pesta PSD e mai avantajoasă pentru Firea - care știa bine că oricine se atinge de Carmen Furadan piere. Dragnea a minimalizat momentul Firea (un fleac, am ciuruit-o și s-a supărat) și a prezentat viitoarele realizări mărețe ale CEx: trei autostrăzi și 31 de stațiuni balneare revitalizate. Cexina! Țeapă! În CEx s-a discutat și despre despre amnistie și grațiere (inclusiv prin anularea efectelor protocoalelor) și despre pesta porcină - în același sprit creștin: despre porci numai de bine. Mai ales că tocmai acum a apărut și molia Tuta Absoluta care atacă legumele. De fapt, Tuta Absoluta atacă tot - în timp ce Tuta Relativa atacă protestatarii. Când cele două sunt în același loc (și sunt!), ele atacă mortal viitorul.  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22