Testarea Coaliției

A început noua guvernare PSD – susținută de PNL și de UDMR (copilul răsfățat al oricărei coaliții). Nicio guvernare fără Caragiale.

Tia Serbanescu 07.12.2021

De același autor

Așadar, mam’ mare, mamițica și dl Goe au pornit la rectificare, reziliență și redresare. Respectiv, restaurație. Lăsată acasă, tanti Mița (USR) bombănea: „Am fost împinși afară ca PNL să se înțeleagă cu PSD la număratul banilor”. Și au ce număra (au sosit 1,8 mld. euro prin PNRR) dar nu se înțeleg. Mam’ mare vrea pensie specială, mamițica vrea reforme căci e antreprenoare. Oare? „Dacă nu se fac reforme scoatem PSD de la guvernare” a amenințat Cîțu. „Îi urez succes lui Cîțu în scoaterea PSD de la guvernare” l-a ironizat Ciolacu visând și el la scoaterea PNL. De, cui pe cui se scoate. Cui prodest? PSD. Primarii liberali din Giurgiu au fugit îndărăt la PSD simțind că el împarte banii și funcțiile. Astfel, Ciolacu a preluat șefia Camerei (o funcție cu ghinion dacă te gândești la Năstase, Bogdan Olteanu și Dragnea) iar Cîțu a fost cazat (provizoriu) la Senat. Total dizgrațiat. La parada de 1 decembrie Iohannis l-a ignorat. Iar la recepția de la Cotroceni nu au fost invitați Cioloș și coșefii AUR, care l-ar fi indispus pe Iohannis. În schimb vicepremierul Kelemen nu a onorat invitația ca să nu se indispună el auzind de marea unire. Cum năravul din fire n-are lecuire, PSD a instalat-o la șefia Comisiei juridice pe Laura Vicol, avocata interlopilor care se răsteau la ea: „Băi, fato, tu vorbești când vreau eu, nu când vrei tu”. Mă rog, fiecare partid cu interlopii săi pe care se bazează la alegeri sau la necaz. Nuțu Cămătaru a povestit cum le-a oferit protecție lui Năstase și Dragnea la Rahova ferindu-le spatele de ce e mai rău.

Firește, secretar general al guvernului a ajuns fostul condamnat Marian Neacșu, care-și angajase fiica la biroul parlamentar. „Este o numire pe care mi-o asum” a declarat Ciolacu explicând că Neacșu „n-a omorât, n-a furat, doar a încălcat legea 4 luni”. Ideea ar fi că nu e om să nu fi ciupit legea măcar o dată în viața lui. Pentru cei mai aleși acesta a fost „primul pas” spre vârf (vezi și Cîțu). Și astfel instalată coaliția a intrat în sărbătoarea națională cu parade și proteste – la care au participat mii de oameni – ceea ce înseamnă că valul 5 COVID e asigurat. De ziua națională s-au oferit mese bogate la televizor. Fostul ministru Igaș a tăiat 11 porci pentru amatorii de Ghiță Tv. Să-i mănânce din ochi. Vremea fiind rece și în case frig, Nicușor Dan s-a trezit (după un an) că e primar general drept care s-a dus la premierul general și la Câciu să le ceară subvenționarea gigacaloriei. Câciu anunțase că „Nicușor nu e un bun gospodar”. Nu e deloc. Dar e vorba de bucureșteni. Și Firea se plângea că „primăria e în faliment nedeclarat” și e persecutată de PSD. Acum e în guvernul PSD care a luat țara pe cont propriu.

Ciolacu vrea să renunțe la cota unică (emblema PNL) întrucât mai toate țările au impozit progresiv: „Ce, ăia sunt tâmpiți și noi suntem deștepți? N-o mai putem mermeli!”. Dar coaliția o poate mierli. Ciucă a numărat „64 de reforme de făcut” și pentru început s-a dus cu Chesnoiu la o fermă de păsări să le numere ouăle. Pesemne încep cu reforma lui Henric al IV-lea: „Fiecare plugar să aibă o găină în oala lui”. Una pe an. Dar cum toate cele s-au scumpit, cartea lui Iohannis „Pas cu pas” s-a ieftinit (cu 65%).Țara pașilor pierduți. Președintele ne-a îndemnat totuși „să privim cu încredere spre viitor”. Mai bine să nu privim spre viitor. Spre liniștea tuturor. //

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22