Prima expoziție de grup bazată pe NFT-uri din România : „This will age really well”

Redactia | 05.07.2021

Ce este un jeton infungibil (NFT) și cum poate fi acesta de folos pentru comunitatea artistică ? Cum sunt lucrările digitale afectate de trecerea timpului comparativ cu cele fizice?

Pe aceeași temă

Ce impact are fluxul și refluxul piețelor cripto asupra valorii intrinseci a unei lucrări?

Iată câteva dintre întrebările pe care se bazează expoziția „This will age really well”, care se va deschide joi, 8 iulie, la Leilei Gallery din București (Strada Aurel Vlaicu 88-90).

Dacă ești gata să sari în trendul NFT, fie cu entuziasm fie cu reținere critică, Leilei Gallery propune prima expoziție NFT de grup în care 11 artiști emergenți și consacrați își vor prezenta lucrările fizice și digitale.

Artiști invitați: Laurian Bardoș, George Crîngașu, Lucian Hrisav, IIOANA, Bernard Joisten, Albert Kaan, Nicoleta Mureș, Marina Oprea, Lost.Optics, Dan Perjovschi, ZafGod.

Curatoriată ca poveste în 4 capitole, expoziția va urmări diferitele deveniri ale lucrărilor, trasând paralele și intersecții între o materialitate în continuă degradare și o contraparte digitală. Conceptul expozițional așază timpul deasupra dualității fizic – digital pentru a urmări modalitățile în care acesta determină degradarea unei lucrări sau, dimpotrivă, îi permite anduranța.

„Am început să mintez din noiembrie anul trecut și am NFT-uri listate pe OpenSea, pe Hic et Nunc și pe Rarible. NFT-urile sunt un nou mod de a interacționa și indexa o parte dacă nu chiar toată realitatea noastră”, a explicat ZafGod / Alexandru Zaharia, unul dintre artiștii care au curatoriat și implementat proiectul.

Într-un context economic care a precarizat mult artiștii, soluția NFT-urilor (jetoane infungibile) poate părea o rază de speranță, mai ales ținând cont evoluției accelerate a acestui trend. Dar este el cu adevărat sustenabil ? Curioșii, entuziaștii și criticii sunt așteptați la vernisajul de la Leilei Gallery ca să privească obiectele de artă din spațiu, să descopere lucrările digitale și să își înceapă prima colecție de NFT-uri.

„Gândește-te, o galerie de artă să facă o expoziție de NFT-uri ? Ce vremuri trăim !” a observat Lucian Hrisav, unul dintre artiștii care au inițiat proiectul.

Leilei Gallery este o galerie recent deschisă în București ce își propune să expună artă contemporană și modernă, pentru a intriga publicurile locale și internaționale, consolidând și susținând astfel scena de artă din România.

Echipa de proiect: Lucian Hrisav, Ioana Marșic, Andrei Mateescu, Raluca Țurcanașu, Alexandru Zaharia, Leilei Chen.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22