A doua carte de la Vama Veche

Humanitas | 16.06.2016

Pe aceeași temă

Editura Humanitas vă invită la Librăria Humanitas de la Cişmigiu sâmbătă, 18 iunie, la ora 17, la o întâlnire cu Cristian Pepino, Ana Barton şi Simona Preda. Sezonul de mers la mare se deschide printre vamaioţi sau doimaişti din mai multe generaţii cu „A doua carte de la Vama Veche”.

 

Succesul primei „Cărţi de la Vama Veche”, ca şi reacţiile publicului - criticile mai mult sau mai puţin subiective ale prietenilor, aprecierile unor personalităţi cu renume sau ale unor cititori complet necunoscuţi - l-au obligat, practic, pe Cristian Pepino să scrie o continuare. În „A doua carte de la Vama Veche” vă veţi întâlni cu o parte din personajele pe care deja le cunoaşteţi: Silviu Purcărete, Alexandru Tocilescu, Nuni Anestin, François Pamfil, Mircea Florian, Dadu Bucur, Decebal Scriba, Dimi Simon, chiar şi Edmondo..., dar şi cu fata lui Pacepa, Adrian Păunescu, Paul Everac, prietenii prietenilor familiei Medrea sau misteriosul Dodo. Veti revizita, fireşte, locurile mitice - Doimai, Mamaia-sat, Vama Veche. Veţi auzi, în plus, „Poveştile de seară” de la Vama, unele extraodinare. Şi se prea poate ca noua carte a lui Cristi Pepino să vă amuze, să vă încânte, să va farmece încă mai mult decât prima.

 

„Doimai-Vama Veche e un fenomen care, constat cu surprindere, provoacă şi acum interesul tinerilor şi polemici în rândul celor mai vârstnici. Cineva mi-a spus că vrea să facă un film, altcineva - o piesă de teatru pornind de la cartea mea. Zilele astea, un tânăr din Irlanda mi-a luat un interviu pentru documentarul pe care-l face despre Vama Veche şi mi-a spus că e foarte mirat că fiecare persoană intervievată de el are o altă versiune despre acest fenomen. E normal. Pe-acolo au trecut multe generaţii şi multe lucruri s-au schimbat de-a lungul timpului. Fiecare generaţie a avut idealurile ei, modelele ei. La început, acele locuri erau «la marginea lumii», oarecum izolate şi sălbatice, şi tocmai de aceea ne plăceau. François Pamfil imi povestea că atunci când a început el să mearga la Vamă nu era încă tras curent electric în sat, iar pe marginea pârâului format de apa care curgea de la irigaţii erau o floră şi o faună asemănătoare cu cele din Delta Dunării. Clujenii, care fusesera de copii la Vamă împreună cu părinţii lor, povesteau că la început pe plajă erau două gropi mari în care domnii şi doamnele făceau nudism separat. Mai târziu, când vilegiaturiştii ajunseseră să se cunoască între ei, nu a mai existat nici o restricţie. Atâta doar că cei care nu doreau să facă plajă costumaţi mergeau dincolo de pârâu (de «Missipipi»).” (Cristian Pepino)

 

Accesul la eveniment se face pe baza unei rezervări la numarul de telefon 021 311 40 01 sau la adresa de email cismigiu@humanitas.ro, în limita celor 100 de locuri disponibile, până în data de 18 iunie, ora 16.30.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22