„Dacă marţi, scriitorii îţi citesc!” – Augustin Cupşa, lectură în premieră

Humanitas | 13.10.2017

Pe aceeași temă

Editura Humanitas vă invită marţi, 17 octombrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la o nouă seară de lectură publică „Dacă marţi, scriitorii îţi citesc!”. Augustin Cupşa va citi în premieră din romanul Aşa să crească iarba pe noi, aflat în pregătire la Humanitas. Cartea va fi lansată în noiembrie, la Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus.

 

Augustin Cupşa (n. 1980) a studiat Medicina şi şi-a obţinut specialitatea în Psihiatrie, la Bucureşti (2010). A debutat în 2006 cu romanul Perforatorii (Editura Cartea Românească) în urma câştigării concursurilor de manuscrise organizate în paralel de către editură şi USR. Ulterior, romanul a obţinut premiul revistei Ramuri, premiul Petre Pantea al revistei Mozaicul, Premiul Opera Prima al Patronatului Român, sub egida USR, şi a fost nominalizat la premiul Euridice. În acelaşi an a câştigat premiul HBO România cu un scenariu de scurtmetraj (Trenul către Bucureşti pleacă de la linia 3) şi a intrat în finala Festivalului Internaţional de Film Anonimul cu un alt scenariu (Oh, Johnny, oh). După ce a obţinut bursa European Alliance for Television and Culture, a studiat scenaristica la Geneva (2006/2007) şi a început să colaboreze cu televiziuni şi case de producţie independente. A făcut parte din echipa de scenarişti care a adaptat serialul de psihoterapie Be Tipul pentru HBO România (În Derivă), seria I (2010), seria a II (2011). Ceaţa (scurt metraj) a fost produs în 2016 şi a intrat în festivaluri din această iarnă, iar Fructe necoapte (scurt metraj) se află în preproducţie (Hai-Hui Entertaiment şi Libra Film).
A mai publicat două volume de proză scurtă – Profesorul Bumb şi Macii suedezi (Editura Cartea Românească) pentru care a fost nominalizat la Gala Tânărului Scriitori (2011) şi Marile bucurii şi marile tristeţi (Editura Trei) nominalizat la Gala Bun de Tipar (2014) şi tradus integral în limba sârbă (Velike radosti i velike tuge). Prezent în antologii de proză scurtă, a publicat şi scurte eseuri în Dilema Veche, Mozaicul, Ramuri şi România Literară, Art7, precum şi proze scurte în reviste tipărite şi electronice. În 2013 a fost autor invitat la International House of Authors Graz.

 

Accesul la eveniment este gratuit in baza unei rezervari prealabile prin Eventbook.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22