82% dintre maghiari sunt de acord cu politicile anti-imigranti ale lui Viktor Orban

Paul Cristescu | 18.09.2015

Premierul Ungariei beneficiaza in continuare de un puternic suport in randul alegatorilor sai, in pofida criticilor care i-au fost adresate de majoritatea liderilor europeni. Popularitatea lui Orban a crescut in ciuda masurilor luate impotriva refugiatilor care incercau sa intre in Ungaria.

Pe aceeași temă

 

Orban a devenit eroul activistilor anti-imigranti, precum protestatarii din Polonia ce intr-o demonstratie recenta au aparut cu steagurile Ungariei, relateaza The Wall Street Journal, citat de Hotnews. 

Premierul Serbiei a declarat ca Ungaria a folosit "un tratament brutal", iar secretarul general al ONU, Ban Ki-moon a "fost socat" de actiunile Ungariei, considerandu-le "inaceptabile". "Este o victorie a la Pirus" a declarat Judy Dempsey, asociat la Carnegie Europe.  "Ce conteaza o victorie atata timp cat iti inchizi granitele? Ce inseamna asta pentru comert si miscarea capitalului? Daca asta e genul de victorie pe care Orban o doreste, o sa fie distrugatoare pentru Europa" a mai adaugat ea. 

Orban considera insa ca el face ceea ce o mare parte a populatiei isi doreste. "Putem observa ca traim intr-o lume ipocrita, iar din acest punct de vedere suntem cu sute de ani in spatele altora" a spus Orban intr-o discutie cu cei din corpurile diplomatice maghiare. "In cele mai multe tari europene - as putea spune ca 90% dintre ele - este o diferenta mare intre opinia oamenilor si politica realizata de elite". 

 

Sondajele spun ca politica anti-imigratie a lui Orban au dus la cresteri ale increderii si opreste cresterea opozitiei de extrema-dreapta. Intr-un interviu publicat in ziarul Die Welt, Orban declara ca viitorul Europei este amenintat de imigranti, mare parte dintre ei venind din Orientul Mijlociu. "Este evident ca islamistii vor castiga competitia impotriva crestinilor, daca o sa le permitem musulmanilor sa intre in Europa" a sustinut acesta. 
 

Oficialii din Budapesta considera ca imigrantii cauta oportunitati economice, astfel nefiind inclusi sub legea Uniunii Europene pentru refugiati. Luna trecuta, guvernul maghiar a incercat sa mute sirienii intr-o tabara de refugiati, facandu-i sa creada ca ei se vor deplasa catre granita catre Austria. Cancelarul austriac a comparat aceasta mutare cu cea a deportarilor facute de nazisti. 


Majoritatea ungurilor sunt de acord cu politicile primului-minstru, 82% dintre ei spunand ca guvernul ar trebui sa aiba politici mai strice asupra migratiei. "Nu e corect sa spun asta, dar Centrul si Estul Europei este un loc frumos pentru ca nu au cartiere neintegrate precum sunt in orasele din Vest, unde limba locala nu este vorbita" a spus Gabor Varonky, un economist de 30 de ani. "Cand o sa se termine fluxul? E infinit. Sunt de acord ca am scos dopul din sticla, iar acum duhul a iesit" a mai adaugat acesta. 
 

Janos Kassai, un agent de paza de 54 de ani considera ca "Orban are perfecta dreptate. Trebuie sa ne aparam cultura. Este o amenintare pentru oameni ce sunt indezirabili, ce ar face lucruri rele pentru Ungaria, poate chiar teroristi ar putea ajunge aici". 
 

West A. Egmont, director pentru Integrarea Imigrantilor la Colegiul din Boston a declarat ca "Germania nu este necugetata spunand ca are nevoie de mai multi lucratori. Ungaria o sa se infometeze singura si o sa suporte consecinte. Nu in sala de judecata, ci in piata muncii, la fel cum si in modul in care vor fi vazuti in istorie."

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22