A fost găsită epava avionului Boeing 737 prăbușit sâmbătă în Indonezia. Nu sunt supraviețuitori

Laurentiu Gheorghe | 10.01.2021

Scafandrii au descoperit resturile avionului aparținând Sriwjaya Air în Marea Java și caută cutiile negre fiind detectate semnale radio care par a proveni de la acestea.

Pe aceeași temă

Autoritățile indoneziene au detectat duminică semnale radio asemănătoare cu cele emise de cutiile negre ale al avionului Sriwijaya Air care s-a prăbușit sâmbătă la scurt timp după decolarea din Jakarta, iar din mare au fost recuperate părți de trupuri umane și bucăți din aeronavă.

Scafandrii au descoperit resturile aeronavei la o adâncime de 23 de metri în Marea Java, inclusiv bucăți de fuselaj cu numerele de înregistrare ale avionului. „Am primit informații de la echipa de scafandri că vizibilitatea din apă este bună, permițând descoperirea unor părți din avion. Suntem sigur că acesta este locul unde s-a prăbușit”, a spus un înalt oficial din domeniul aeronautic, citat de Reuters.

Poliția a cerut familiilor celor ce erau la bord să ofere probe ADN și date medicale pentru identificarea victimelor.

Boeingul 737-500 cu 62 de persoane la bord a dispărut de pe ecranele radar la 4 minute după decolare. Prăbușirea acestuia este primul eveniment aviatic major după cel din 2018, când un Boeing 737 Max al Lion Air a căzut în Marea Java, fiind ucise 189 de persoane.

Chiar și înainte de acest ultim accident, Indonezia era țara cu cele mai multe victime ale prăbușirilor de avioane din ultimul deceniu, potrivit statisticilor realizate de Aviation Safety Network.

„Am detectat semnale în două locuri. Ar putea fi cutiile neagre”, a declarat Bagus Puruhito, șef al agenției indoneziene pentru căutare și salvare.

Wahyudin Arif, reprezentant al Marinei indoneziene, a afirmat că au fost găsite bucăți de fuselaj de un metru lungime, un fragment de roată de avion și părți de trupuri umane.

Zborul SJ 182 avea la bord 12 membri ai echipajului și 50 de pasageri, toți indonezieni, printre care șapte copii și 3 bebeluși.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22