A intrat în vigoare planul UE de reducere a cererii și a consumului de gaze naturale cu 15%

L. G. | 10.08.2022

Din 10 august și până pe 31 martie următor, cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene au decissă-și reducă consumul de gaze naturale cu 15%.

Pe aceeași temă

Planul a fost convenit în urmă cu două săptămâni pentru a pregăti blocul european pentru o posibilă întrerupere a aprovizionării rusești, transmite Euronews, citată de Rador.

„Trebuie să ne pregătim pentru cea mai proastă situație”

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat săptămâna trecută că Europa trebuie să se pregătească pentru „cea mai proastă situație” în ceea ce privește furnizarea de energie și importurile de gaze din Rusia.

Potrivit Comisiei, trebuie economisiți un total de 45 de miliarde de metri cubi de gaz pentru a atinge obiectivul în următoarele șapte luni.

Numai Germania – care de una singură importă aproximativ 40% din gazul rusesc destinat Uniunii Europene – ar trebui să consume cu aproximativ 10 miliarde de metri cubi mai puțin.

Von der Leyen scrisese în tweet-ul din iulie: „_Salut cu căldură aprobarea de către Consiliu a regulamentului de reducere a cererii de gaze și de pregătire pentru iarnă. Este un pas decisiv în abordarea amenințării unei întreruperi totale a gazului. _Graţie deciziei de astăzi, acum, Europa este pregătită să abordeze securitatea sa energetică, ca Uniune”.

Unele țări foarte dependente de importurile de gaze rusești, cum ar fi Ungaria, au cerut să fie scutite de noile măsuri de economisire.

Reducerea livrărilor de gaze rusești

Moscova a redus semnificativ livrările în ultimele luni, în ceea ce Bruxelles-ul consideră o măsură de represalii după impunerea de sancțiuni care vizează izolarea Kremlinului.

Cu toate acestea, pachetul de măsuri de descurajare exclude tocmai gazul natural, care este vital pentru economia blocului european.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22