Acord asupra unui fond de 1,8 miliarde de euro pentru combaterea cauzelor migratiei

Tudor Despina | 12.11.2015

Liderii Uniunii Europene au cazut de acord pentru formarea unui fond de 1,8 miliarde de euro destinat sprijinirii Africii in combaterea principalelor cauze ale migratiei in masa.

Pe aceeași temă

 

Decizia luata in urma Summitului organizat la Valletta, in capitala Maltei, vine pe fondul apelului facut de Bruxelles pentru o contributie suplimentara din partea statelor comunitare, astfel incat suma sa poata fi dublata, scrie Deutsche Welle.

 

Pentru Fondul African si ca raspunsul nostru sa fie credibil, vreau ca mai multe state membre sa contribuie si sa egaleze suma de 1,8 miliarde de euro pe care UE a pus-o la bataie”, a punctat seful Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

 

Tot astazi, seful Consiliului European, Donald Tusk, a avertizat asupra timpului scurt ramas pentru Europa in vederea protejarii acordurilor de liber tranzit. “Suntem intr-o cursa contra-cronometru”, a spus polonezul la finalul Summitului din capitala malteza. El a cerut actiuni rapide, dar “fara panica”.

 

Unul dintre exemplele inaintate de Tusk face referire la Suedia, stat ca are in plan impunerea controlului temporar la frontiere in vederea combaterii numarului mare de refugiati care intra in tara nordica. Ministrul suedez de Interne a cerut UE sa isi asume responsabilitatea in criza migrantilor.

 

Potrivit sursei citate, controlul la granite ar urma sa intre in aplicare astazi pentru o perioada de zece zile, cu posibilitatea extinderii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22