Acord UE-India pentru cooperare antiteroristă. Statul Islamic, noi amenințări cu atacuri

Tudor Despina | 31.03.2016

Uniunea Europeană și India cad de acord pentru cooperarea împotriva terorismului. În tot acest timp, jihadiștii Statului Islamic amenință cu noi atacuri.

Pe aceeași temă

 

La o săptămână după atentatele din Bruxelles, Uniunea Europeană bate palma cu India pentru întărirea cooperării în lupta împotriva terorismului. Pentru prima dată din 2012, premierul indian Narendra Modi a mers în vizită oficială la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu președintele Consiliului European Donald Tusk și cu șeful Comisiei Europene Juncker.

 

Potrivit agenției DPA,  Modi a vizitat stația de metrou Maelbeek, unul dintre cele două locuri în care au explodat bombe, săptămâna trecută. Premierul indian și-a exprimat solidaritatea cu victimele atacurilor în urma cărora a murit și un cetățean indian.

 

Având la rândul nostru experiențe cu violențe teroriste, împărtășim durerea voastră”, i-a transmis Modi premierului belgian Charles Michel. În aceste momente de criză, întreaga Indie își exprimă sprijinul și solidaritatea totale cu poporul belgian”. Alături de Tusk și Juncker, Modi a condamnat ferm atacurile din Bruxelles și orice fel de violență teroristă din alte părți ale globului. Premierul Indiei a reafirmat determinarea țării sale de a ajuta la combaterea terorismului în toate formele sale”.

 

Acordul UE-India vizează întărirea cooperării antiteroriste și combaterea radicalizării, a fluxului de luptători jihadiști străini care se întorc radicalizați în țările lor și, de asemenea, vizează eforturi împotriva finanțării teroriștilor și a traficului de arme.

 

În tot acest timp, teroriștii Daesh (Statul Islamic) lansează noi amenințări. Într-un mesaj postat pe internet, jihadiștii SI cer musulmanilor germani să lanseze atacuri asemănătoare celor din Bruxelles și în Germania. Imaginile postate pe net punctează ca ținte clare biroul Cancelarului Merkel și aeroportul din Koln, potrivit unui raport SITE citat de Reuters.

 

Imaginile publicate de Statul Islamic au fost intens mediatizate de presa germană. Poliția federală germană BKA a spus că avea cunoștință de imagini, dar publicarea lor nu solicită măsuri suplimentare de securitate. Europa se află într-o alertă de securitate ridicată după atacurile teroriste de săptămâna trecută din Bruxelles, atentate revendicate de Statul Islamic.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22