Acordarea vizei SUA, condiţionată şi de oferirea identităţii de pe reţelele de socializare

Dora Vulcan | 03.06.2017

Statele Unite le cer, de la sfârşitul lui mai, solicitanţilor de viză - indiferent de naţionalitatea lor - informaţii despre identitatea şi conturile lor pe reţele de socializare, în contextul unui înăspriri a politicii americane în domeniul migraţiei.

Pe aceeași temă

 

 

Un oficial de la Departamentul de Stat a declarat vineri pentru AFP că această înăsprire a controalelor este în vigoare de la 25 mai şi se aplică tuturor solicitanţilor de vize despre care un agent consular consideră că are nevoie de informaţii despre conturile pe care aceştia le deţin pe reţele de socializare, transmite News.ro.

 

Aceste noi proceduri - despre care Departamentul de Stat nu a comunicat în mod oficial - decurg dintr-un memorandum al preşedintelui american Donald Trump datând din 6 martie 2017 cu privire la consolidarea controalelor solicitanţilor de viză.

 

”Departamentul de Stat a început să colecteze informaţii suplimentare de la solicitanţi de viză în întreaga lume, atunci când un ofiţer consular apreciază că o asemenea informaţie este necesară în vederea confirmării unei identităţi”, a declarat un oficial de la Departamentul de Stat.

 

În acest caz, ”solicitanţi de viză vor trebui să furnizeze informaţii suplimentare, şi anume conturile lor de pe reţele de socializare, seriile fostelor lor paşapoarte, informaţii suplimentare despre membriii familiilor lor şi un istoric mai lung al călătoriilor lor, locurilor de muncă şi contactelor”, a detaliat el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22