Alegeri legislative în Grecia.Premierul Tsipras, dat perdant, îi cheamă pe greci la ”apelul urnelor”

Dora Vulcan | 06.07.2019

Premierul grec Alexis Tsipras le cere concetăţenilor să se prezinte la votul de duminică, pentru alegeri legislative, pe care, potrivit sondajelor, are toate șansele să le piardă.

Pe aceeași temă

"Nimeni nu trebuie să lipsească la apelul urnelor, nimeni nu trebuie să rateze această luptă", a spus Alexis Tsipras în piaţa Syntagma, în faţa parlamentului grec. "Duminică, mergeţi să votaţi şi aduceţi cu voi un prieten, un indecis", a adăugat el, citat de AFP, preluat de Agerpres.

"Nu îi lăsaţi să vă ia visele, vieţile, demnitatea", a mai spus el. "Nu numai că grecii trebuie să voteze, ei trebuie să împiedice să li se fure sacrificiile, o mare crimă împotriva generaţiilor viitoare", a spus Tsipras la miting.

Potrivit ultimelor sondaje, Syriza este devansată cu 9 până la 11 puncte de partidul Noua Democraţie, care ar urma să obţină între 151 şi 165 de locuri din cele 300 ale parlamentului.

De la tribuna mitingului organizat vineri, Tsipras afirmă: "Fiecare trebuie să înţeleagă unde era Grecia în 2014 şi unde se află acum".

Pe un ecran mare rulează un clip în care pot fi văzute măsurile guvernului: creşterea salariului minim, o lună în plus de pensie pentru pensionari sau pactul civil pentru cuplurile homosexuale. "Nu le vom da înapoi cheile celor care au dus ţara noastră la faliment", a mai spus premierul elen.

Apărut în politică într-o ţară în plină disperare după criza din 2010, Alexis Tsipras, lider tânăr al stângii radicale, a fost ales după ce a promis că va termina cu austeritatea. Însă sub constrângerea creditorilor Greciei, el a dat înapoi, forţat să accepte un plan de salvare însoţit de măsuri severe pentru a împiedica ieşirea din zona euro.

După eşecul său în alegerile europene şi locale, de la sfârşitul lui mai şi începutul lui iunie, prim-ministrul, al cărui mandat se încheia de drept în octombrie, a convocat el însuşi alegeri anticipate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22