Amber Rudd, ministrul de Interne britanic, declară război lucrătorilor străini

E.b. | 06.10.2016

Un mare sandal e pe cale să ia amploare în Marea Britanie, după ce Amber Rudd, ministrul de Interne, a spus că vrea un soi de listă a ruşinii, pe care să fie trecute firmele din Regatul Unit care angajează lucrători străini în defavoarea celor britanici.

Pe aceeași temă

  

Oficialul de la Londra spune că nu mai vrea atât de multe burse pentru studenţii străini şi anunţă că britanicii care îşi închiriază locuinţele imigranţilor ilegali ar putea face închisoare, conform Digi24.ro.


Amber Rudd, ministrul britanic de Interne: „Vom analiza piaţa muncii şi a burselor, inclusiv dacă e nevoie să înăsprim testele pe care companiile trebuie să le facă înainte de a recruta angajaţi din străinătate. Aceste teste ar trebui să ne ofere siguranţa că oamenii care vin aici vor umple golurile de pe piaţa muncii, în loc să practice meserii pe care le pot face şi britanicii.”


Aceasta este declaraţia de la care a pornit furtuna. Acuzată de rasism, şefa Internelor de la Londra a ieşit din nou la rampă. De fapt, spune Amber Rudd, guvernul vrea să se asigure că firmele din Regat nu mai ocolesc forţa de muncă britanică în favoarea imigranţilor. Ea a dat drept exemplu o companie în care cei mai mulţi angajaţi sunt din România.

 

 

 

 

Amber Rudd, ministrul britanic de Interne: „Un tânăr din 10, cu vârsta între 18 şi 28 de ani, este şomer. Aş vrea ca firmele să se concenteze mai întâi pe forţa de muncă locală. De exemplu, am vizitat de curând o fabrică unde au angajat aproape în exclusivitate lucrători din România şi Polonia, unde au găsit oameni cu experienţa muncii în fabrici, în asamblarea de canapele. Nici măcar nu au luat în considerare să-i specializeze pe localnici, deşi aveau în apropiere un colegiu cu care ar fi putut colabora.”


În plus, Amber Rudd vrea să oblige universităţile să nu mai acorde atât de multe burse studenţilor străini. Londra vrea să îi păstreze doar pe cei mai buni absolvenţi. Şi asta nu e totul.

 

Amber Rudd, ministrul britanic de Interne: „Vom deporta cetăţeni europeni care au comis infracţiuni minore, în mod repetat, pe teritoriul nostru. Din decembrie, proprietarii care îşi închiriază locuinţele unor oameni care nu au niciun drept să fie aici vor comite o infracţiune şi vor face închisoare. Din toamna viitoare, băncile vor fi obligate să facă verificări periodice pentru a se asigura că nu oferă servicii bancare de bază imigranţilor ilegali.”

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22