Angela Merkel sare in ajutorul Greciei: Nu o putem lasa sa plonjeze in haos

Vlad Toma | 29.02.2016

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a declarat ieri ca statele UE nu pot lasa Grecia "sa plonjeze in haos", dupa ce mai multe tari din Balcani si-au inchis granitele iar mii de imigranti au ramas blocati pe teritoriul grec.

Pe aceeași temă

 

"Puteti sa credeti tarile din zona euro s-au luptat pana in ultima clipa pentru ca Grecia sa ramana in zona euro (...) pentru ca un an mai tarziu, in cele din urma, sa permita practic Greciei sa cada in haos? ", a afirmat Merkel, citata de AFP, conform Hotnews.

 

Yannis Mouzalas, ministrul grec al Migratiei, a afirmat duminica: "luna urmatoare vor veni intre 50 000 si 70 000 si apoi consider ca fluxul se va opri acolo", precizand ca Grecia ia in considerare si folosirea fortelor armate pentru a gestiona criza.

 

22 de mii de migranti erau blocati in Grecia, ieri, dintre care 6000 la granita cu Macedonia, in urma impunerii de restrictii pe rutele de migratie.

 

Dimitris Avramopoulos, comisarul european pentru migratie, a declarat ca va urma o criza umanitara iminenta in cazul in care blocul european va continua sa se implice in "actiuni unilaterale, declarand ca "Nu mai are rost sa jucam jocul invinuirii. Pur si simplu trebuie sa facem orice este posibil pentru a controla situatia."

 

Yannis Mouzalas, ministrul grec al Migratiei, a anuntat ca vor fi infiintate tabere improvizate si vor fi ridicate corturi pe terenurile sportive locale. 

 

Alte 4 centre vor fi ridicate in nordul provinciei Macedonia. Atena a cerut celorlalte state europene corturi, paturi, saci de dormit, vehicule de transport si alte provizii.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22