Arhiepiscopul Greciei: Balcanii, un butoi cu pulbere, daca refugiatii sunt blocati aici

Iulian Popescu | 05.12.2015

Arhiepiscopul Ieronim al Atenei și al Întregii Grecii avertizează că Balcanii vor deveni un „butoi cu pulbere” dacă imigranții nu vor fi preluați de restul statele membre și afirmă că responsabilitatea pentru rezolvarea situației aparține în primul rând Uniunii Europene.

Pe aceeași temă

 

''Dacă nu vor fi create condiții pentru întoarcerea refugiaților în patria lor, mulți din aceștia vor fi blocați în Balcani. Rezultatul — Balcanii vor deveni un butoi cu pulbere'', a afirmatarhiepiscopul, potrivit pravoslavie.ru, citată de Agerpres.

 

Europa este responsabilă și trebuie să ajute Grecia, care se confruntă cu două crize: cea economică și cea a refugiaților

 

''Europa trebuie sa conștientizeze această responsabilitate și să încerce să elimine cauzele acestei probleme. În caz contrar, ea va deveni permanentă și va fi imposibil de rezolvat'', a mai spus prelatul.

 

''Grecia se confruntă cu o criză dublă — pe de o parte, cu probleme economice, pe de altă parte, cu problema imigrației'', a atras atenția arhiepiscopul Ieronim, subliniind că actuala criză a imigrației poate fi rezolvată numai printr-o cooperare a statelor, bisericilor și tuturor părților interesate.

 

''Europa trebuie sa fie o uniune a sprijinului reciproc și a valorilor comune și nu o coaliție a statelor bogate'', a mai afirmat arhiepiscopul Greciei, citat de Agerpres.

 

Grecia a activat mecanismul european de protecție civilă

 

Peste 700.000 de imigranți au sosit anul acesta în Grecia, ceea ce a făcut ca joi . Atena a cerut joi Uniunii Europene activarea mecanismului de protecție civilă pentru a primi ajutor în gestionarea afluxului de refugiați.

 

Imigranții care ajung în Grecia pornesc din Turcia, traversând cu bărci pneumatice o porțiune din Marea Egee, și debarcă în insulele grecești. Cei mai mulți trec prin insula Lesbos, situată la circa 20 de kilometri de coastele Turciei, iar de acolo sunt transportați organizat de autoritățile grecești cu feriboturile către portul Pireu, de lângă Atena, și apoi către granița cu Macedonia, de unde își continuă călătoria prin Europa pe așa-numita rută a Balcanilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22