Armata ucraineană este mult mai slab dotată din toate punctele de vedere în comparație cu cea rusă

L. G. | 10.06.2022

Trupele ucrainene sunt depășite masiv de cele rusești din punct de vedere a armamentului, relevă un raport al serviciilor de informații occidentale și ucrainene, citat de The Independent.

Pe aceeași temă

Trupele ucrainene suferă pierderi masive, fiind depășite puternic de către cele rusești în ceea ce privește armamentul, potrivit unor noi informații oferite de serviciile de informații occidentale și ucrainene care oferă o imagine sumbră a conflictului de pe linia frontului, relatează The Independent. Militarii ruși au de 20 de ori mai multă artilerie și de 40 de ori mai multă muniție.

Raportul întocmit de oficiali ucraineni și occidentali din serviciile de informații dezvăluie că ucrainenii se confruntă cu dificultăți uriașe în a răspunde bombardamentelor rusești, artileria lor fiind limitată la o rază de acțiune de 25 de kilometri, în timp ce inamicul poate lovi de la o distanță de 12 ori mai mare.

Raportul, consultat de The Independent, spune că înrăutățirea situației din Donbas, unde până la 100 de soldați sunt uciși pe zi, are „un efect serios de demoralizare asupra forțelor ucrainene, iar cazurile de dezertare cresc în fiecare săptămână".

În același timp, pe măsură ce rușii cuceresc teritorii în est și își consolidează controlul asupra orașelor Mariupol și Herson, poziția de negociere a guvernului ucrainean este slăbită de diferența mare în ceea ce privește numărul de prizonieri deținuți de fiecare țară.

Numărul total de soldați ruși luați prizonieri de Ucraina a scăzut la 550, de la 900 în aprilie, după o serie de schimburi.

Între timp, Moscova ține prizonieri peste 5.600 de soldați ucraineni, numărul crescând după ce aproape 2.500 de militari s-au predat, inclusiv membrii Batalionului Azov, care au apărat Mariupolul.

Această diferență numerică este dezvăluită în timp ce atât Kievul, cât și Moscova organizează procese foarte mediatizate ale prizonierilor de război.

„Rușii insistă asupra unui schimb de prizonieri unu la unu. Aceasta înseamnă că 4.500 de prizonieri ucraineni ar putea sta în închisorile rusești până la încheierea unui acord de pace. Este posibil ca Moscova să folosească acest lucru ca pârghie pentru a destabiliza Ucraina, dacă nu există protecție socială pentru familiile soldaților”, mai arată raportul consultat de The Independent.

Evaluarea a fost realizată înainte ca guvernul britanic să anunțe că va furniza un număr mic de sisteme de rachete cu lansare multiplă M270, dar după ce Statele Unite ale Americe a informat că va furniza Ucrainei sisteme de rachete de artilerie HIMARS.

Oficialii ucraineni spun că au nevoie de mai mult armament pentru a opri înaintarea Rusiei și armament suplimentar pentru a revendica teritoriul pierdut și că va dura timp pentru a desfășura sistemele în prima linie, în timp ce Kremlinul își continuă ofensiva acerbă în Donbas.

Raportul arată că este o luptă inegală pe frontul din Ucraina, iar ucrainenii nu pot câștiga dacă au mai puține arme, armamentul lovește inamicul de la o distanță mai mică și au mai puțină muniție decât soldații ruși.

Raportul subliniază că sistemele antitanc Javelin și NLAW furnizate de SUA și Marea Britanie s-au dovedit eficiente pe câmpurile de luptă din jurul Kievului și Harkov, având același efect și în Donbas. Dronele Switchblade au provocat, de asemenea, daune semnificative rușilor.

Cu toate acestea, în raport se arată că armele antitanc „nu pot contracara artileria rusă și lansatoarele de rachete”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22