Atac armat la Toronto: doi morți, inclusiv atacatorul, și treisprezece răniți

Dora Vulcan | 23.07.2018

Un bărbat a ucis noaptea trecută la Toronto o persoană și a rănit alte treisprezece, într-un atac armat care a şocat oraşul. Agresiunea s-a produs pe stradă, iar printre răniţi este şi o fetiţă de nouă ani, internată în stare critică.

Pe aceeași temă

 

 

 Ajunşi rapid la faţa locului, poliţiştii au fost întâmpinaţi de o ploaie de gloanţe, dar au reuşit să-l ucidă pe bărbat. Nu se ştie deocamdata ce anume l-a făcut să comită atacul. Potrivit unui comunicat MAE ca răspuns la o solicitare Digi24, nu există momentan informaţii privind cetăţeni români printre răniţi.

 

Îmbrăcat complet în negru şi înarmat cu un pistol, atacatorul din Toronto a deschis focul în restaurantele pline de clienţi. Şi-a continuat vânătoarea pe stradă, unde a tras în grupurile de persoane adunate în faţa barurilor sau la semafor. Spre groaza trecătorilor, atacatorul s-a plimbat mai multe minute pe străzi şi a tras zeci de focuri de armă în toate direcţiile, până la sosirea poliţiştilor. A urmat un schimb de focuri cu forţele de ordine, la finalul căruia a fost omorât.

 

Poliția nu știe încă ce anume l-a motivat pe bărbat să comită atacul.

 

Mark Saunders, şeful poliţiei din Toronto: „Le cerem ajutorul tuturor celor care au văzut ceva, este extrem de important. De multe ori, oamenii au tendinţa să stea să aştepte să li se confirme informaţiile, când de fapt acest lucru ne-ar putea fi foarte util în investigaţie.”

 

Cu câteva zile înaintea atacului, numărul poliţiştilor din Toronto a fost suplimentat. Decizia a fost luată după ce violenţele armate au crescut cu 50% în prima jumătate a acestui an, faţă de aceeaşi perioadă din 2017.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22