Atac armat într-un tren din Elveţia. Şase răniţi, printre care un copil de şase ani

E.b. | 13.08.2016

Autorităţile elveţiene au anunţat că şapte persoane au fost transportate la spital cu plăgi înjunghiate şi arsuri, după ce un atacator s-a năpustit cu un cuţit asupra pasagerilor unui tren. Printre răniţi, un copil de 6 ani. Incidentul a avut loc în apropiere de localitatea Salez, situată în cantonul St Gallen.

Pe aceeași temă

  

UPDATE: O femeie a murit și două tinere sunt în stare gravă la o zi după ce au fost atacate într-un tren din Elveția de un bărbat înarmat cu un cuțit și având asupra sa lichid inflamabil, a anunțat duminică poliția din cantonul Saint-Gall, transmite Reuters, preluată de Agepres. Şi atacatorul a murit în spital.

 

”Potrivit informaţiilor pe care le avem, un cetăţean elveţian a turnat un lichid inflamabil. Acesta era, de asemenea, înarmat cu cel puţin un cuţit”, se arată într-un comunicat al poliţiei locale, conform BBC, preluat de News.ro.


Atacatorul a declanşat şi un incendiu, după ce a stropit un lichid inflamabil pe podeaua trenului. El  este un cetăţean elveţian în vârstă de 27 de ani şi a fost transportat la spital după atac.

 

În momentul atacului, erau câteva zeci de persoane în trenul vizat. Trei elicoptere de salvare au fost trimise la locul în care a avut loc incidentul, iar o operaţiune a poliţiei elveţiene este în desfăşurare.

 

Printre răniţi se numără inclusiv un copil în vârstă de şase ani. De asemenea, doi adolescenţi au suferit plăgi înjunghiate, alături de două femei, în vârstă de 34 şi respectiv 43 de ani. Ceea de-a şasea victimă este un bărbat de 50 de ani.

 

O parte dintre persoanele rănite sunt în stare gravă.

 

Atacul a avut loc la ora locală 14.20 (15.20 ora României), într-un tren de pe ruta Buchs-Sennwald, în apropiere de localitatea Salez, situată în cantonul elveţian St Gallen.

 

Acesta nu este primul atac care îi vizează pe pasagerii unui tren european. În urmă cu aproape o lună, un adolescent afgan, identificat drept Riaz Khan Ahmadzai, i-a atacat cu toporul pe pasagerii unui tren bavarez, în apropiere de localitatea Wurzburg, rănind patru cetăţeni din Hong Kong.

 

Tânărul a atacat o a cincea persoană cu toporul după ce a coborât din tren, fiind ulterior ucis de către forţele de ordine. Se pare că atacul din trenul bavarez a fost revendicat de către jihadiştii Statului Islamic.

 

Un alt incident asemănător a avut loc la 21 august 2015 într-un tren de mare viteză francez, care mergea de la Amsterdam la Paris. Trei persoane au fost rănite, după ce un atacator marocan înarmat a deschis focul într-un vagon. Acesta a fost imediat doborât de către trei pasageri americani, dintre care unul a fost înjunghiat în braţ.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22