Atacul terorist de la Londra: Momentul în care românca este lovită şi aruncată în Tamisa

E.b. | 23.03.2017

Atacul terorist care a avut loc, miercuri, la Londra, soldat cu moartea a patru persoane, inclusiv a atacatorului, a fost surprins de camerele de supraveghere instalate în zonă, mai multe înregistrări video apărând în media din Marea Britanie şi pe reţelele de socializare.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, referitor la atacul terorist din Londra,este muţumit de modul în care reprezentanţii ambasadei României în Marea Britanie au gestionat situaţia în ceea ce îi priveşte pe cei doi români răniţi în urma atentatului, precizând că, potrivit ultimelor informaţii pe care le-a primit în cursul acestei dimineţi, românca rănită grav a fost operată în cursul nopţii, însă pericolul nu a trecut şi se află sub strictă supraveghere, transmite News.ro.


  

Patru persoane au murit miercuri, la Londra, după ce un bărbat la bordul unui automobil Hyunday 4X4 a lovit pietonii pe Podul Westminster, înainte de a intra în plin în gardul Parlamentului. Alte 40 de persoane, inclusiv doi români, au fost răniţi.

 

Cursa atacatorului pe Podul Westminster a fost surprinsă de camerele de supraveghere instalate în zonă.

 

În înregistrare se poate vedea şi momentul în care o turistă româncă este aruncată în râul Tamisa.

 

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, joi, că unul dintre românii răniţi în atacul de miercuri de la Londra este internat în continuare, în stare gravă, iar celălalt cetăţean român, care a fost rănit uşor, a fost externat.

 

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a declarat, miercuri seară, că cei doi români răniţi în atacul de la Londra sunt un bărbat şi o femeie, turişti, iar femeia se află într-o stare "relativ critică", ea fiind lovită de maşina atacatorului pe podul Westminster şi fiind proiectată în Tamisa.

 

 

 

 

Mihalache preciza, la Antena 3, că tânăra are "multiple fracturi şi leziuni", iar plămânii îi sunt menţinuţi în funcţiune cu ajutorul aparatelor.

 

Ambasadorul României la Londra a explicat că starea gravă a femeii este determinată de faptul că ea a fost lovită de maşina atacatorului şi a fost proiectată în râul Tamisa, de unde a fost recuperată de echipele de salvare şi transportată la spital.

 

Dan Mihalache a precizat că tânărul care o însoţea are o fractură la laba piciorului şi că ar fi urmat să îşi sărbătorească vineri ziua de naştere.

 

"Colegii de la Secția Consulară au fost la spital. În momentul de față, starea celor doi răniți români se prezintă în felul următor: doamna e într-o stare relativ critică, pentru că are multiple leziuni și are o problemă cu funcționarea plămânilor. În cursul acestei nopți, ea a suferit o intervenție chirugicală destul de complicată vizând îndepărtarea unui cheag de sânge. Din fericire, a supraviețuit cu bine acestei intervenții și a fost mutată în alt spital, (...) pentru a i se face investigații legate de starea plămânilor. Doamna este intubată. Starea ei e în continuare critică, dar sperăm că o va depăși. Domnul e într-o stare bună, are o fractură la laba piciorului. Dar e într-o stare de șoc psihologic, din cauza situației", a precizat Mihalache, conform Agerpres

 

 

 

 

**********************

 

 

 

Poliţia britanică a revizuit joi bilanţul atacului terorist de la Londra, la patru morţi, relatează Reuters, preluată de News.ro. Şeful departamentului antiterorism din Scotland Yard, Mark Rowley, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că forţele de ordine au verificat şase adrese şi au făcut şapte arestări în urma atacului de miercuri, de la Londra.

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22