Austria este prima țară din Europa care impune vaccinare obligatorie anti-Covid de anul viitor

Laurentiu Gheorghe | 22.11.2021

Guvernul austriac a dezvăluit cum intenționează să impună vaccinarea anti-Covid obligatorie cetățenilor săi, o premieră în lumea occidentală, relatează Bloomberg.

Pe aceeași temă

Austriecii care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19 vor putea fi amendați cu sume ce pot ajunge până la 3.600 de euro după ce vaccinarea obligatorie a coronavirusului va intra în vigoare din luna februarie a anului viitor, relatează Bloomberg.

Penalitățile fac parte din mutarea dramatică a autorităților austriece de a încerca să îmbunătățească rata de vaccinare în contextul în care se confruntă cu un nou val grav al pandemiei care a dus la impunerea unui nou lockdown general ce a intrat în vigoare de luni.

În primă instanță autoritățile austriece le vor oferi o programare persoanelor nevaccinate. Dacă acestea resping oferta ele vor fi amendate, potrivit planurilor de implementare a măsurii.

Austria este prima țară occidentală care a impus vaccinarea anti-Covid obligatorie și una din primele din lume care a apelat la această măsură radicală.

Ea are una dintre cele mai scăzute rate ale vaccinării împotriva coronavirusului din regiune, aproximativ 65% din populație fiind inoculată cu schema completă a unui vaccin anti-Covid, fiind totodată una dintre cele mai grav afectate de noul val pandemic ce a cuprins Europa.

Austriecii care vor refuza să se inoculeze cu a treia doză „booster” vor fi de asemenea amendați, potrivit ministrului pentru Constituție Karoline Edtstadler. În cazul lor amenzile vor ajunge la 1.500 de euro.

Deocamdată nu este clar cât de des vor putea fi aplicate aceste amenzi.

„Planul nu este doar ca oamenii să primească prima doză ci să ajungă la imunizarea completă”, a declarat Edtstadler pentru radiodifuzorul de stat ORF.

Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă sâmbătă, la Viena, pentru a protesta față de noul lockdown și introducerea vaccinării obligatorii împotriva coronavirusului.

Politicienii din Germania învecinată, la rândul ei grav afectată de această nouă recrudescență a coronavirusului, discută la rândul lor adoptarea acestei măsuri, în pofida atenționării venite din partea ONU privind respectarea drepturilor omului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22